Lietuvių virtuvėje slyvos užima ypatingą vietą, ypač vasaros pabaigoje - rudens pradžioje: mes kepame skanutėlius, kvapnius pyragus ir norime išsaugoti atsargų žiemai: verdame uogienes ir konservuojame kompotus. Slyvų pyragai ir uogienės – tai neatsiejama mūsų tradicijų dalis, kuri džiugins ir dabar, ir žiemą. Rinkitės iš 16 puikių receptų!
KARALIŠKAS SLYVŲ PYRAGAS SU MORENGU
Taip, tai tikrai
karališkas slyvų pyragas! Minkštutis biskvito pagrindas, maloni slyvų rūgštelė ir purus kaip debesėlis morenginis viršus - pyragas ne tik labai skanus, bet ir ypatingai dailiai atrodo! Beje, pyragui puikiai tiks ir nektarinai, abrikosai, obuoliai ar kriaušės.
SLYVŲ SU ŠOKOLADU DŽEMAS Slyvų džemas su šokoladu – lengvai paruošiamas būdas išsaugoti slyvas žiemai. Šokoladas jam suteikia ypatingo sodrumo, gilesnio skonio. Valgyti skanu su blyneliais, vafliais, tepti ant skrudinto batono ar pagardinti jogurtą pusryčiams ar ledus.
SLYVŲ PYRAGAS - LENGVAS RECEPTASŠis
pyragas išsiskiria savo paprastumu ir greitu paruošimu – vos keli pagrindiniai ingredientai, tokie kaip miltai, cukrus ir kiaušiniai, ir jūsų virtuvė prisipildys nuostabiu slyvų aromatu. Pyrago tešla yra lengva ir puri, o viršuje išdėliotos pjaustytos slyvos kepdamos išskiria savo natūralų sultingumą ir suteikia desertui gaivaus, šiek tiek rūgštaus skonio.
OBUOLIŲ IR SLYVŲ PYRAGAS "SAULĖS BUČINYS" Amerikietiško stiliaus
pyragas su daug daug vaisių! Pyragas kepamas iki traškios auksinės plutelės, o vidus labai drėgnas, todėl pjaustome ir skanaujame jau kiek pravėsusį, kad įdaras neištekėtų.
SLYVŲ IR BANANŲ DŽEMAS SU CINAMONU Ypatingai kremiškos tekstūros, cinamonu kvepiantis džemas, kuris puikiai tiks su blyneliais, vafliais, į ledus ar ant batono riekės! Būtent cinamonas suteikia malonaus, rudeniško aromato, todėl atsukus stiklainiuką pakvips visi namai!
GARDUS SLYVŲ PYRAGASKepant pyragą jo vidus išlieka drėgnas ir aromatingas, su puikiai subalansuotu saldumo ir rūgštumo deriniu. Kepamos slyvos išskiria savo sultis ir krašteliai maloniai karamelizuojasi.
SLYVŲ IR PERSIKŲ UOGIENĖ Ši uogienė labai universali - ji tinka ne tik saldumynams gardinti (ledai, blynai, pyragai ar jogurtas), bet ir prie mėsos, ypač paukštienos. Per Kalėdas galite patiekti kaip padažą prie vištienos, kalakutienos ar antienos. Skanaus!
GREITAS, PAPRASTAS IR LABAI SKANUS SLYVŲ PYRAGAS PAGAL BEATĄGreitai ir nesudėtingai paruošiamas pyragas, ilgiausiai užtruks jo kepimas, bet šį darbą atliks orkaitė! Pyrago tešla gardinama kakava, todėl čia puikiai atsiskleidžia populiarus skonių derinys - šokoladas ir slyvos.
KAUKAZO SLYVŲ IR KRIAUŠIŲ KOMPOTASSubalansuotas slyvų rūgštumas harmoningai dera su kriaušių saldumu, o natūraliai išsiskiriantys vaisių aromatai sukuria švelnų ir gaivų gėrimą. Supylę kompotą į stiklainius, vasaros skoniu galėsite mėgautis ir žiemą!
SVIESTINIS SLYVŲ PYRAGASTai pyragas, kuris pavyks ir pradedantiesiems virtuvėje - jo receptas visai nesudėtingas, o skonis tiesiog puikus, todėl gali tapti ir Jūsų "firminiu" pyragu. Šiltą skanu valgyti su ledais, o kiek pravėsusį - su plakta grietinėle.
SLYVŲ KOMPOTAS ŽIEMAIDar vienas puikus būdas slyvas išsaugoti žiemai - patį kompotą gardžiai išgeriame, o slyvas galima tiekti prie desertų, pvz., ledų, ar prie karštų mėsos patiekalų - bus skanu ir su paukštiena, ir su kiauliena, ir net su žvėriena.
PAPRASTAS SLYVŲ PYRAGASSlyvų pyragas be jokių įmantrumų - iškepa minkštas, su lengva slyvų rūgštele. Beje, nepraleiskite recepte esančio žiupsnelio druskos - ji subalansuoja skonius.
SLYVŲ UOGIENĖ SU CUKINIJOMISŠiame recepte susitinka dvi gerai užderėjusios gėrybės - slyvos ir cukinijos. Cukinijos, gana universali daržovė, ji lengvai įgauna skonį ingredientų, su kuriais gaminama, todėl sunaudoję mažiau slyvų, paruošite daugiau slyvienės.
SLYVŲ PYRAGAS SU PURIU BALTYMINIU SLUOKSNIUDar vienas pyragas su puriu morenginiu debesėliu, kuris paslepia gaivų slyvų sluoksnį, o po jomis - minkštas biskvitas. Ko daugiau trūksta? Gal tik puodelio arbatos ar kavos.
GREITAI PAGAMINAMAS PURUS BISKVITINIS PYRAGAS SU SLYVOMISKeli paprasti ingredientai, truputis darbo supjaustyt ir sumaišyt ir viskas, likusį darbą atliks orkaitė. Pyragas neįmantrus, bet tikrai labai gardus - Rekomenduojame!