Slyvų ir persikų uogienė

2024-08-28 Autorius WorldRecipes.lt

Slyvų ir persikų uogienė
Slyvų ir persikų uogienė – tai gardus ir vaisiais prisotintas desertas, kuriame dera slyvų rūgštelė ir persikų saldumas. Šiai persikų ir slyvų uogienei virti geriausia naudoti dideles, labai stipriai prisirpusias geltonąsias slyvas ir labai gerai prinokusius ir sultingus persikus. Šiam deriniui labai tinka žaliųjų citrinų žievelė, sultys bei citrininiai bazilikai, kurie suteikia savito, bet nuostabaus aromato ir skonio.
Ši uogienė – puikus įdaras pyragams bei bandelėms, pagardas ne tik prie blynų, vaflių ir sūrio, bet ir prie paukštienos, ypač kalakutienos, jei mėgstate saldžiarūgščius priedus prie mėsos.

Redakcijos komentaras- vietoje citrininių bazilikų puikiai tinka cinamoniniai bazilikai arba rozmarinai su čiobreliais. 

Ingredientai

    • Persikai: 500 g.
    • Geltonosios slyvos: 500 g.
    • Žaliosios citrinos: 2 vvnt.
    • Uogienių cukrus: 500 g.
    • švieži citrininių bazilikų lapeliai: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Persikus perlieti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir supjaustyti mažais gabaliukais. Slyvas taip pat supjaustyti smulkiai. Žaliąsias citrinas gerai nuplauti, nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis.
  2. 2. Pjaustytus vaisius sudėti į puodą ir sumaišyti su citrinų sultimis bei nutarkuota žievele. Užvirinti ant mažos kaitros nuolat maišant ir pavirinti, kol vaisiai sukris.
  3. 3. Vaisiams suvirus, į puodą suberti uogienių cukrų ir gerai išmaišius dar pavirti apie 5–10 minučių. Suberti bazilikų lapelius.
  4. 4. Uogienę supilstyti į sterilius stiklainius ir užsukti.
Slyvų ir persikų uogienė