Ši šermukšnių uogienė turi šiek tiek kartumo, bet jis visai malonus, nėra ryškus. Mums ji labai tinka prie
lietinių, taip pat ir kai kuriems
pyragams. :)
Pirmiausia reikia šermukšnio medį - negalvokite, kad tai super lengvas darbas. Aš net keletą metų miške ieškojau, nei vieno neradau. O šiais metais pasisekė. Pasirodo draugų sodyboje visas takas yra apsodintas šiais gražuoliais. Šeimininkai man maloniai leido prisiskinti šių uogų. Didžiulis džiaugsmas man ir mano šiemai, nes ganėtinai seniai viriau šermukšnių uogienę, o ji mums itin skani.
Taigi, visų susiraskite šermukšnio medį ir nuskiname uogas su visomis kekėmis. Jeigu uogas skynėte iki šalnų, būtina jas įdėti į šaldymo kamerą (šaldiklį) bent vienai parai - tada nebus tokios karčios (aš laikiau net 7 dienas). Po to jau galima pradėti uogienės gamybą pagal receptą!