Kai jau marinavau burokėlius paskutinį kartą, buvau įsitikinusi, kad šiemet baigiu savo marinavimo ir konservavimo darbus. Bet pasirodo, kad klydau. Kai iš draugės gavau didelį maišą obuolių, nusprendžiau dar virti ir obuolienę. Ir dar sugalvojau, kad jau būtina daryti obuolių-moliūgų uogienę. Todėl išsiviriau ir jos. Rekomenduoju tai padaryti ir Jums, nes tai pati skaniausia obuolienė prie blynų ar ant batono užsidėti. :)
Man labai patinka, kai pačioje uogienėje galima jausti moliūgo gabaliukus ir jis nėra pilnai pavirtęs į košę. Todėl aš prieš dedame obuolius, moliūgo nesuverdu iki visiškos tyrės. Cukraus kiekį taipogi galima reguliuoti šiek tiek pagal savo skonį. Taip pat jo kiekis dar priklausys ir nuo jūsų turimų obuolių saldumo.