Patiekiame tokį šoninės džemą su įvairiausiais sūrio rinkiniais, mėsainiais arba sumuštiniais. O naktį vogčiomis skanaujame jį tiesiai iš stiklainio. Patikėkite manimi jis yra tiesiog fantastiškas ir patiks tikrai visiems! Mūsų šeimoje "prigijo" nuo pat pirmo kąsnio ir dabar dažnai jį pasigaminame. Labai drąsiai rekomenduoju ir Jums. Valgysite ir garantuotai pirštelius laižysite!
Ingredientai
karšto rūkymo šoninė: 250 gramų
svogūnai: 4
rudas cukrus: 60 gramų
kava: 100 mililitrų
vanduo: 50 mililitrų
balzaminis actas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir jas padalinkite į centimetro pločio gabalėlius.
2. Tada svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Reklama
3. Šoninę dėkite į keptuvę ir kaitinkite vidutiniškai kaitriai maždaug 10-15 minučių, kol išsiskiria riebalai ir šoninė ima skrusti, bet dar nepasidaro visai traški.
4. Po to išgriebkite iš riebalų ir atidėkite į šoną.
5. Į keptuvę dėkite svogūnus ir kepkite maždaug 10 minučių.
6. Tuomet supilkite cukrų, sumažinkite kaitrą iki nelabai smarkios ir vis pamaišydami kaitinkite dar maždaug 20 minučių.
7. Supilkite kavą, vandenį ir balzaminį actą, sudėkite šoninę. Kaitinkite maždaug 20-30 minučių, kol visas skystis išgaruos.
8. Jeigu turima šoninė nebuvo pakankamai sūri, ragaukite ir sūdykite papildomai.
9. Dėkite į sterilizuotus stiklainėlius, užsukite.