Braškių ir rabarbarų džemas - uogienė

2020-07-22 Autorius Kviečiu į virtuvę

Braškių ir rabarbarų džemas - uogienė
Norėčiau šį kartą prisipažinti, kad nuo tos dienos, kai išmėginau virti uogienes su uogienių cukrumi (arba kitaip marmelado cukrumi), tai su paprastu cukrumi niekada nebeverdu. Man asmeniškai šitaip daug patogiau, nes pati uogienė išverda žymiai greičiau ir man būna daug skaniau. Mano vaikai taip pat tokias uogienes labai įvertino. Ir tai tikrai nėra kažkokia reklama, tiesiog norėjau pasidalinti savo patirtimi ir įžvalgomis. :) Pamėginkite ir Jūs, o komentaruose palikite atsiliepimus kaip pavyko!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • braškės: 1 kilogramo
    • rabarbarai: 4 kotų
    • cukrus marmeladams ruošti: 1 pakelio
    • vanduo: 50 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia braškes nuplaukite.
  2. plaunamos braškės
  3. 2. Tada braškes nuvalykite ir jei norisi šiek tiek patrinkite bulvių grūstuve.
  4. Reklama
  5. 3. Rabarbarų kotus taipogi nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  6. 4. Tada supilkite braškes ir rabarbarus į puodą, užpilkite cukrumi bei vandeniu.
  7. 5. Pavirkite viską maždaug 10-15 minučių.
  8. 6. Supilstykite džemą-uogienę į išplautus bei iškaitintus stiklainius.
  9. braškių rabarbarų uogienė džemas
  10. 7. Uždenkite storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
  11. 8. Išneškite į rūsį ir žiemą lepinkitės vasaros skoniais. Skanaus!
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.