Skanioji moliūgienė - moliūgų uogienė / džemas su citrina ir apelsinais žiemai

2019-06-03 Autorius WorldRecipes.lt

Skanioji moliūgienė - moliūgų uogienė / džemas su citrina ir apelsinais žiemai
Skanioji moliūgienė – tai aromatinga ir saldi moliūgų uogienė, praturtinta citrinų ir apelsinų skoniu. Ši džemo rūšis išsiskiria švelnia moliūgo tekstūra ir gaiviais citrusiniais skoniais, kurie puikiai dera tarpusavyje. Citrusiniai vaisiai suteikia džemui šiek tiek rūgštumo ir gaivumo, todėl jis yra ne tik skanus, bet ir gaivus. Ši moliūgienė yra puikus būdas išsaugoti moliūgų skonį ir aromatą žiemai.

Autorės komentaras - gavosi toks tarpinis variantas tarp uogienės ir džemo. Tiek spalva, tiek skonis šios skaniosios moliūgienės tikrai nerealūs. Labai rekomenduoju pasigaminti jau artimiausiu metu.
Labai tinka tiek blynus, tiek košes, tiek ledus ar varškę pagardinti, labai gardu ir ant paskrudintos duonos riekelės užtepti. Man skonis nerealiai patiko, rekomenduoju išmėginti.

Daugiau receptų įvairioms uogienėms galite rasti čia

Ingredientai

    • Moliūgas: 4 kg
    • Cukrus: 1 kg
    • Citrinos: 2 vnt.
    • Apelsinai: 2 vnt.
    • Citrinos rūgštis: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nuluptą moliūgą supjaustyti kubeliais, sudėti į didelį dubenį, užpilti cukrumi ir palaikyti pora valandų.
  2. 2. Tuomet viską perkelti į didesnį puodą, sudėti pjaustytus apelsinus ir nutarkuotas citrinų žieveles ir smulkiai supjaustytą minkštimą. Baltojo žievės sluoksnio bei plėvelių nedėti, bus kartu.
  3. Reklama
  4. 3. Virti viską maždaug pusvalandį, tuomet perkelti į maisto smulkintuvą ir viską sutrinti.
  5. 4. Į masę įdėti citrinos rūgšties. Puodą vėl kaitinti, kol viskas užvirs.
  6. 5. Stiklainius sterilizuoti ir išpilstyti uogienę. Užsukti dangtelius. Atvėsinti ir laikyti šaltai.