Slyvų su šokoladu džemas

2018-08-17 Autorius WorldRecipes.lt

Slyvų su šokoladu džemas
Slyvų su šokoladu džemas – tai išskirtinis ir lengvai paruošiamas skanėstas, kuriame susijungia sultingos slyvos su sodriu šokolado skoniu. Prinokusios slyvos suteikia džemui natūralų saldžiarūgštį skonį ir gaivumą, o šokoladas prideda kreminio švelnumo ir tekstūros. Šis džemas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti savo pusryčius ar desertus kažkuo ypatingu. Jis puikiai tiks tepti ant skrebučių, maišyti į jogurtą ar naudoti kaip pagardą pyragams ir ledams. Tai netikėtas, bet labai gardus derinys, kuris džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

Redakcijos komentaras - naudokite savo mėgstamiausią šokoladą. Tinka ir šokoladai su priedais, taip džemas įgaus papildomo skonio. Galima netgi naudoti šokoladą su čili pipirais, tuomet džemas bus su lengva aštrumo nata. 

Ingredientai

    • Slyvos be kauliukų: 2 kg.
    • Cukrus: ~1 kg.
    • Juodas arba baltas šokoladas: ~50-100 g.
    • Cinamonas: pagal skonį
    • Vanilinis cukrus: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir sudėti į puodą.
  2. 2. Ant slyvų supilti cukrų ir dėti ant vidutinės kaitros, kad pradėtų virti. Kai slyvos išsileis ir odelė taps minšta - padidinti kaitrą. Labai svarbu, kad slyvos būtų išskyrusios pakankamai savo sulčių. Virti apie 30min.
  3. Reklama
  4. 3. Baigiant virti slyvas, į puodą sudėti gabaliukais sulaužytą šokoladą, įberti cinamono ir vanilinio cukraus. Viską gerai išmaišyti ir supilstytu į sterilius stiklainius.