Moliūgų uogienė ir tyrė - paprasčiau ir būti negali!

2019-10-07 Autorius Nekenčiu virtuvės

Moliūgų uogienė ir tyrė - paprasčiau ir būti negali!
Praėjusiais metais mano draugė padovanojo maždaug 15 kilogramų moliūgą - žodžiu, tokį super didelį. Ir ko tik aš tik su juo nedariau: ir apkepą/pyragą, blynus kepiau, ir sriubą, košę viriau, ir tiesiog orkaitėje gerą gabalą su užbarstytu cukrum kepiau, ir galiausiai iš likusio išviriau uogienę, kurios gyvenime nebuvau ragavusi. Fantastika! Su ja gaminu tortus - gaunasi labai įdomūs, verta pabandyti. Dažnai rytais išsiverdu kelių grūdų košės, pagardinu tokia uogiene - skanumėlis. Prisigaminkite ir Jūs!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 1 litras uogienės.

Ingredientai

    • moliūgas: ~1,5 kilogramo (supjaustytas kubeliais)
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • citrinos žievelė: iš 3 vnt. (galite ir mažiau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoštą moliūgą užpilame cukrumi ir paliekame per visą naktį pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
  2. 2. Kitą dieną vis pamaišydamos verdame maždaug 30-40 minučių, kol moliūgai patampa koše.
  3. 3. Tada suberiame susmulkintas citrinų žieveles.
  4. 4. Uogienę supilstome į iškaitintus stiklainius ir užsukame dezinfekuotais dangteliais. Skanaujame!
  5. 5. Moliūgų tyrė: Man pačiai asmeniškai paprasčiausia bei skaniausia moliūgų tyrę pasidaryti šitaip (nors galite ir kitaip): nuluptą moliūgą supjaustome nedideliais gabaliukais (bet didesniais nei kubeliai), paverdame nedideliame kiekyje vandens (jo pilame tiek, kad apsemtų puodo dugną kokiu centimetru) maždaug 20-30 minučių (priklausys dar ir nuo pačio moliūgo rūšies ir prisirpimo lygio), kad suminkštėtų.
  6. 6. Po to susidariusį skystį nupilame. Galite dar su kuo nors virtus moliūgus "papresuoti", kad skystis išsiskirtų ir dar jo nupilame.
  7. 7. Paskui su kokteiliniu mikseriu arba blenderiu sutriname iki vientisos košės ir naudojame, kur reikia arba supilsčiusios į šaldymo indelius, dedame į šaldiklį.
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.