Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 1 litras uogienės.
Ingredientai
džiovinti abrikosai: 500 gramų
vanduo: 1 litro
cukrus: 500 gramų
citrinos sultys: iš 2 vnt.
citrinos žievelė: iš 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių abrikosus supjaustykite: vieną abrikosą į kokias 6-8 dalis. Dėkite į sietelį bei perliekite karštu vandeniu.
2. Tuomet sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu bei užvirinkite. Virkite maždaug 20 minučių, nuimkite nuo ugnies bei leiskite jiems pastovėti tame vandenyje per visą naktį arba bent 6-8 valandas.
Reklama
3. Po to į pastovėjusius bei gerai išbrinkusius abrikosus suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis bei sudėkite sutarkuotas citrinos žieveles. Viską užvirinkite bei virkite maždaug 50-60 minučių, kol sutirštės. Sudėkite į sterilius indelius bei užsukite. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Tikrai labai nesudėtingai pagaminamas (tik laukimas užima laiko) bei gardus džemas. Itin tinka tiek prie košių, tiek ant riekelės batono tiek dovanai gražiame stiklainyje.