Skani trinta braškių uogienė / džemas žiemai

2023-06-30 Autorius WorldRecipes.lt

Skani trinta braškių uogienė / džemas žiemai
Šaltą žiemos dieną tokia uogienė-džemas idealiai prie lietinių, su varške arba tiesiog ant batono prie šiltos arbatos.

Tokiu būdu uogienę gaminau jau bent 4 kartus, atrodo, kad taip gaminamos uogienės, bet gaunasi tarsi džemo konsistencijos, todėl ir pavadinimą panaudojau tokį.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 1,2 litro uogienės.

Ingredientai

    • braškės: 1,5 kilogramo
    • cukrus: 750 gramų (naudoju paprastą, ne uogienių cukrų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių braškių užsiauginkite arba nusipirkite parduotuvėje. :)
  2. braškės
  3. 2. Tada braškes nuplaukite.
  4. plaunamos braškės
    Reklama
  5. 3. Nuimkite žiedelius. Įdėkite į puodą bei šiek tiek patriname, kad iš braškių išsiskirtų sulčių. Virkite, kol sutirštės.
  6. 4. Tuomet įberkite cukrų bei maišydamos vėl virkite, kol masė taps tiršta. Virdamos gerai nugraibykite putas.
  7. 5. Išpilstykite masę į gerai išplautus stiklainius.
  8. 6. Uždarykite bei laikykite šaltai. Skanaus!
  9. skani trinta braškių uogienė / džemas - atsargos žiemai

Na,jau žmonės ir be kultūros.
Atsakyti

Ot

tai kažką naujo sužinojau, visi taip verda
Atsakyti

Vytautas

Juk auga nauja karta, čia jiems.
Atsakyti

Aušra

Bene pats geriausias receptas. Tik šitaip ir gaminu!
Atsakyti
Skani trinta braškių uogienė / džemas žiemai