1. Pirmiausia serbentus perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite.
2. Tada bananus supjaustykite nedideliais kubeliais.
Reklama
3. Nutarkuokite citrinos žievelės geltonąją dalį, šiek tiek išspauskite sulčių, likusią dalį nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
4. Į puodą, kuriame virsite, sudėkite uogas, bananus, citriną ir sultis, užpilkite cukrumi ir palikite, kad pastovėtų bent kelias valandas arba per visą naktį.
5. Po to užkaiskite puodą, užvirkite ir, sumažinę kaitrą, vis pamaišydami, virkite maždaug pusvalandį.
6. Pabaigoje įpilkite du šaukštus romo, pavirkite dar maždaug 5-10 minučių.
7. Karštą uogienę išpilstykite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite steriliais dangteliais ir apvertę palikite, kad pastovėtų kol atvės. Skanaukite! :)
8. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.