Obuolienė su apelsinais ir citrinomis

2023-07-20 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolienė su apelsinais ir citrinomis
Obuolių košė arba obuolienė arba kitur net obuolių uogienė. Mano močiutė kiekvieną rudenį privirdavo jos labai daug stiklainių Obuolienės pakakdavo visą žiemą ant duonos užsitepti ar prie arbatos ragauti. Dabar jau retai kas beverda obuolienę - nebėra taip madinga, daug cukraus, yra skanesnių ir "mandresnių uogienių". O štai aš, prisiminusi šią tarsi gintaras skaidrią geltoną obuolių košę, nutariau šiek tiek paeksperimentuoti ir atgaivinti obuolienės virimo meną. O ir obuolių šias metais soduose tikrai netrūksta. Tad pradedam darbą ir gaminam šį skanų desertą žiemai kartu! 

Ingredientai

    • obuoliai: 2 kilogramų
    • cukrus: 2 stiklinių
    • apelsinai: 1
    • citrinos: 0,5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius nuplauname bei supjaustome nedidelėmis skiltelėmis.
  2. 2. Užpilame su cukrumi bei paliekame visai nakčiai pastovėti 3-4 litrų emaliuotame puode.
  3. 3. Prieš verdant supjaustome apelsiną nedidelėmis skiltelėmis bei dedame į obuolius.
  4. 4. Kai užvirs, maišydamos verdame apie 20 minučių.
  5. 5. Bebaigiant virti įspaudžiame pusę citrinos, įdedame sutarkuotą apelsino žievelę bei išmaišome. Štai ir viskas. Skanaus :)
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau obuolienių receptų rasite: Obuolienės.