Tai yra ganėtinai neįprasta, bet neprasta uogienė, su kuria mes dažnai gardiname įvairius pyragus (tai yra naudojame įdarams). Taip pat man skanu prie labai saldžių blynelių.
Jei kas nesusidūrėte, svarainiai turi ganėtinai aštrų bei rūgštų skonį. Norint sušvelninti svarainių skonį, naudosime kriaušes. :)
Ingredientai
kriaušės: 1 kilogramo
svarainiai: 1 kilogramo
cukrus: 1,5 kilogramo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kriaušių nelupkite, tik išimkite sėklides bei supjaustome smulkiais gabalėliais.
2. Užpilkite kriaušes pusę nurodyto kiekio cukraus.
Reklama
3. Kita puse cukraus užpilkite išsėklintus bei supjaustytus svarainius.
4. Svarainių sirupą galima panaudoti kitoms reikmėms. Svarainių ir kriaušių uogienei panaudosime tik kriaušių sirupą.
5. Vaisius sudėkite į verdantį sirupą ir virkite maždaug 20 minučių.
6. Išpilstykite į stiklainiukus, užsukite steriliai dangteliais ir apverskite.
7. Palaukite kol pilnai atvės ir neškite laikyti kur nors vėsiai. Skanaus! ;)
8. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.