Trešnių uogienė žiemai

2020-10-09 Autorius Karolina Puodžiūtė

Trešnių uogienė žiemai
Jei tik sode turite trešnių arba tiesiog jas itin mėgstate, tai privalote pasigaminti šią uogienę. 

Jei vis dar neturite trešnių, tai rekomenduoju nubėgti ir nusipirkti, nes ši uogienė be galo gero skonio. Ją visai nebus sunku pagaminti, o ji kvepės vanile. 

Jei mėgstate, galite papildomai įberti žiupsnelį cinamono, man jis čia labai tinka. Bet iš patirties žinau, kad ne visiems patinka. :)

Ingredientai

    • trešnės: 2 kilogramų (sveriu be kauliukų)
    • cukrus: 600 gramų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 15-17 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia trešnes kruopščiai nuplauname, nuskabome bei išimame kauliukus.
  2. 2. Nusausiname. Kaip jau minėjau, mano svėrė du kilogramus be kauliukų.
  3. 3. Tada į puodą (storu dugnu) beriame cukrų, vanilinį cukrų ir ganėtinai tolygiai jį paskirstome ant dugno.
  4. 4. Užpilame vandeniu ir išmaišome.
  5. 5. Kaitiname ant mažos kaitros, nuolatos maišydami, kol cukrus ištirpsta bei sirupas užverda.
  6. 6. Sudedame trešnes ir kaitiname ant nedidelės kaitros, kol užvirs.
  7. 7. Užvirusią nieko nelaukdami išjungiame bei paliekame atvėsti. Kai į sirupą jau yra sudėtos visos trešnės, uogienės geriau visai nebemaišyti.
  8. 8. Dar kartą pakaitiname ant nedidelės ugnies, kol užvirs.
  9. 9. Išjungiame ir atvėsiname. Taip pakartojame dar vieną kartą, trešnės privalo būti užvirintos iš viso net 3 kartus. Šitaip išvirta uogienė išsaugos gražesnę spalvą ir standesnes uogas.
  10. 10. Po paskutinio užvirinimo uogienę supilstome į švarius ir iškaitintus stiklainius.
  11. 11. Užsukame naujais ir steriliais dangteliais.
  12. 12. Stiklainius apverčiame "aukštyn kojomis".
  13. 13. Uždengiame žiemine kaldra, kad lėtai vėstų. Paliekame bent 5 valandas arba per visą naktį, kol pilnai atvės. Skanaus!