Šermukšnio uogų džemas

2023-11-15 Autorius WorldRecipes.lt

Šermukšnio uogų džemas
Visada labai grožėdavausi, kai rudenį, lapams nukritus, ant šakelių pasilikdavo tik skaisčiai raudonos uogytės. Nors puikiai žinojau, kad jos yra valgomos, niekada taip ir nenusiskindavau paragauti. Vos pagalvojus, kad jas tokias aplamai įmanoma pasimėgaujant suvalgyti, švelniai tariant nupurtydavo. Kol netoliese gyvenanti kaimynė rekomendavo nusirinkti porą kilogramų šermukšnio uogų nuo jos kieme augančio medelio. Iš tiesų, močiutė nuolatos man pasakodavo kokios maistingos ir naudingos šios uogos, bet negi valgysi tokias saujomis kaip tarkim avietes. Šiais metais, itin pamėgau svarainių sirupą (itin skanu įsipilti į arbatą - cukrus ir gabaliukais pjaustyti svarainiai palaikomi per visą naktį šaldytuve, tuomet užvirinami ir nukošiami), bet iš šermukšnių sirupo visgi gavosi džemas. Ir dar koks - labai nuostabus, tirštas ir su vos juntamu kartumu. Jeigu ir jūs namuose turite šiek tiek šermukšnių - drąsiai rekomenduoju pamėginti! :)

Ingredientai

    • šermukšnio uogos: 1 kilogramo
    • cukrus: 2 kilogramų
    • vanduo: 2,5 stiklinės
    • cinamono lazdelės: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, į kurį supilkite uogas, įmeskite cinamono lazdelę ir pavirkite 5 minutes.
  2. 2. Puodą uždenkite, nuimkite nuo kaitros ir palikite kambario temperatūroje per visą naktį.
  3. Reklama
  4. 3. Po paros užkaiskite ir pavirkite maždaug 10-15 minučių, vėl nuimkite nuo kaitros ir palikite per visą naktį kambario temperatūroje.
  5. 4. Trečią dieną užvirkite, ir kaitinkite pusvalandį.
  6. 5. Kai kiek sutirštėja su blenderiu sutrinkite iki vienalytės masės, pakaitinkite 10 minučių ir išpilstykite į stiklainius. Tikrai viskas paprasta. Skanaus!
  7. 6. Patarimas: Toks džemas idealiai tinka kaip pagardas prie blynų, tortų, pyragų pertepimui, sausainių įdarams, arba net su mėsiškais patiekalais, pavyzdžiui - antiena.
Šermukšnio uogų džemas
Šermukšnio uogų džemas