Slyvų uogienė su cukinijomis

2018-08-22 Autorius WorldRecipes.lt

Slyvų uogienė su cukinijomis
Slyvų uogienė su cukinijomis – tai netikėtas ir įdomus derinys, kuris nustebins savo unikaliu skoniu ir tekstūra. Sultingos slyvos, lėtai verdamos kartu su švelniomis cukinijomis, sukuria ypatingą skonį – slyvos suteikia uogienei ryškaus saldžiarūgščio skonio, o cukinijos prideda subtilios tekstūros ir natūralaus saldumo. Šis derinys suteikia uogienei švelnumo ir tirštumo, todėl ji yra puiki alternatyva įprastoms vaisinėms uogienėms. Slyvų ir cukinijų uogienė puikiai tinka tiek ant šviežios duonos riekės, tiek kaip įdaras pyragams ar desertams. Tai gardus ir sveikas skanėstas, praturtinantis šaltas žiemos dienas natūraliu skoniu.

Redakcijos komentaras - cukinijos yra labai universali daržovė, kurią tinka valgyti tiek sūriai, tiek saldžiai. Ji stipraus skonio neturi, tačiau uogienėje prideda subtilaus saldumo. Tiek subtiliai papildo uogienę, kad nežinantis net nesupras, kad mėgaujasi cukinijomis. 

Ingredientai

    • Slyvos be kauliukų: 1 kg.
    • Cukinijos: 500 gr.
    • Uogienių cukrus: 1 kg.
    • Imbiero šaknis: žiupsnelio (~10 gramų arba pagal skonį) (tarkuoto)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į puodą sudėti slyvas, jas užpilti cukrumi ir palikti kelias valandas.
  2. 2. Į tą patį puodą sudėti kubeliais pjaustytas cukinijas ir, nuolat maišant, virti maždaug 45 min. Prieš baigdamos virti įberiame tarkuoto imbiero. Pilstome į stiklainius ir mėgaujamės.
  3. Reklama
  4. 3. Prieš baigiant virti į puodą įberti tarkuoto imbiero. Išmaišyti. Uogienę supilstyti į stiklainius, užsukti ir palikti atvėsti.

Agnė

Nuostabus būdas sunaudoti tiek slyvų, tiek cukinijų derlių. Prisigaminau ganėtinai daug, dar ir draugams duosiu :) Nuostabus receptas!
Atsakyti