Geltonų slyvų uogienė su pistacijomis

2023-08-05 Autorius WorldRecipes.lt

Geltonų slyvų uogienė su pistacijomis
Pastaruoju metu verdu ganėtinai mažai uogienių, o ypatingai iš geltonų slyvų. Bet jau kad prikrito pilnas sodas slyvų, tai buvo labai gaila jas palikti... Tad teko ištraukti savo labai pamiltą receptą su pistacijomis Iš didžiulio puodo slyvų išviriau du stiklainius uogienės. Tokį receptą atradau labai seniai, bet nepamenu kur, tad autoriaus jau nepasakysiu. Tikrai rekomenduoju pamėginti ir Jums štai tokį receptą. Esu tikra, kad patiks ne tik Jums, bet ir visai šeimai. Tad mėginam!

Ingredientai

    • geltonų slyvų: 2 kilogramų
    • cukraus: 2 stiklinių
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
    • gvazdikėlių: 1 arbatinio šaukštelių
    • pistacijų: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia slyvas dideliame puode užpilkite stikline cukraus ir stikline arba dvejomis vandens - tai priklauso nuo puodo dydžio.
  2. 2. Virkite, kol susproginės slyvų odelės (maždaug 20 minučių).
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol slyvos verda, suberkite prieskonius.
  5. 4. Išvirus nupilkite vandenį ir slyvas suverskite į kiaurasamtį su didelėmis skylėmis. Po apačia pasistatykite platų indą ir grūdame slyvas mediniu šaukštu, kol užteks kantrybės - tikslas, kad kiaurasamtyje liktų tik kauliukai.
  6. 5. Pistacijas išlukštenkite ir (jei jos sūdytos) užmerkite vandenyje.
  7. 6. Kai išmirksta, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite trintuve.
  8. 7. Įmaišykite į trintas slyvas ir papildomai pagardinkite slyvienę cukrumi (aš pyliau iš akies, maždaug stiklinę).
  9. 8. Stiklainėlius labai gerai išplaukite karštu vandeniu ir nusausinkite švariu rankšluosčiu (geriausia popieriniu).
  10. 9. Kol dar šilti, supilstykite uogienę ir sandariai užsukite. Skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau slyvų uogienių receptų rasite: Slyvų uogienės.