Paprasta ir skani obuolienė žiemai

2023-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasta ir skani obuolienė žiemai
Ši paprastai ir labai skani obuolienė žiemai yra tikrų tikriausias mano praėjusių metų atradimas, kurį šiemet kartoju. Sezonas gausus buvo obuolių, o norėjosi paprasto su geru rezultatu recepto ir jį pateikiu ir Jums. Obuolienės skonis, mano asmeniniu požiūriu, tiesiog tobulas. Tinka tiek prie košių, tiek į kepinius, tiek šaukštu kabinti ir su batonu valgyti. Labai rekomenduoju nieko ilgai nelaukti ir prisigaminti. :)

Ingredientai

    • obuoliai
    • vanduo
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius nuplaukite, nulupkite bei išimkite sėklas.
  2. 2. Pripjaustykite jų į puodą storu dugnu iki pat viršaus – ant dugno stambesniais gabaliukais, kuo aukščiau tuo smulkesniais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įpilkite pusę puodelio šalto vandens (tiek jo reikia 4-5 litrų talpos puodui).
  5. 4. Uždenkite sandariu dangčiu bei užkaiskite. Kai jau turinys užvirs, ugnį sumažinkite iki minimalios bei palikite "klegėti" maždaug 25 minutėms.
  6. 5. Po to ugnį išjunkite bei puodą palikite ramybėje dar maždaug 5-7 minutėms. Svarbiausia šioje vietoje - jokiu būdu jokiu metu negalima puodo atidengti bei tikrinti. Ši obuolienė sugeba išvirti pati.
  7. 6. Po 5-7 minučių puodą atidenkite bei tiesiog permaišykite šaukštu.
  8. 7. Tada berkite cukrų (jeigu obuoliai saldūs, jo reikia visai nedaug), statykite ant ugnies ir minutėlę maišydamos pakaitinkite, kol pradės "burbuliuoti".
  9. 8. Paskui iškart pilstykite į sterilizuotus stiklainius bei užsukite sandariais dangteliais.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Paprasta ir skani obuolienė žiemai
Paprasta ir skani obuolienė žiemai
Paprasta ir skani obuolienė žiemai

Vilė

Pas mane elektrinė viryklė ir gal yra virimo kita technologija?
Atsakyti