Aviečių uogienė su citrinos sultimis ir cukrumi

2023-09-12 Autorius WorldRecipes.lt

Aviečių uogienė su citrinos sultimis ir cukrumi
Jeigu manęs kas paklaustų, ko aš būtinai prisiruošiu kiekvienai žiemai, tai atsakymas būtų labai paprastas - aviečių uogienės. Man šių uogų uogienė yra pati skaniausia nuo pat vaikystės, atrodo, kad kitų gali net nebūti. Per daug metų esu atradusi bene patį paprasčiausią receptą, kuris man visada pavyksta. Toks variantas su citrinos sultimis ir cukrumi yra tikrai nesunkiai paruošiamas, bet niekada nenuviliantis. Labai drąsiai juo dalinuosi juo su Jumis, nes esu tikra, kad nei vieno nenuvils. Nieko ilgai nelaukiam ir pradedam gaminti, pagal mano mylimą receptą!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • avietės: 750 gramų
    • cukrus: 500 gramų
    • citrinos sultys: iš 1 citrinos (nedidelės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuvalytas uogas užpilame su cukrumi bei paliekame maždaug kelioms valandoms pastovėti, kad atsirastų sulčių.
  2. 2. Tuomet uogas užviriname, supilame šviežiai spaustas citrinos sultis bei verdame maždaug 30-40 minučių, kartas nuo karto pamaišome, kol uogienė bus norimos konsistencijos (nepamirštame, kad atvėsus ji dar kiek sutirštės!).
  3. Reklama
  4. 3. Po to uogienę išpilstome į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukiame bei paliekame, kad visiškai atvėstų. Mėgaujamės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.

Aldona

Labai geras receptas. Paprastai paruošiama, bet tikrai viskas super gaunasi!
Atsakyti