Aviečių uogienė su bananais

2020-05-27 Autorius WorldRecipes.lt

Aviečių uogienė su bananais
Aviečių uogienė su bananais išsilaiko ganėtinai ilgai. Galite ją gaminti ir iš šaldytų uogų. O ir nauda tokioje uogienė padidėja dvigubai. Bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunystės vitamino E ir, žinoma, serotonino - laimės hormono. Tokia uogienę tiesiog privalu visada turėti savo namuose!

Ingredientai

    • šviežios avietės: 1 kilogramo (arba šaldytos)
    • banano minkštimas: 250 gramų
    • cukrus: 800 gramų
    • citrinos rūgštis: 1 arbatinio šaukštelio (arba vienos citrinos sultys)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avietes dedame į puodą storu dugnu.
  2. 2. Padarome iš uogų košę naudodami bulvių grūstuvę arba blenderį.
  3. Reklama
  4. 3. Bananus smulkiai supjaustome (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir dedame prie uogų.
  5. 4. Tada į uogų košę sudedame cukrų ir citrinos rūgštį.
  6. 5. Gerai permaišome ir pastatome puodą ant vidutinio ugnies. Periodiškai pamaišome, kad nepridegtų.
  7. verdama aviečių uogienė
  8. 6. Užviriname uogienę ir sumažiname ugnį iki minimalios.
  9. 7. Po užvirimo verdame dar maždaug 10-20 minučių, maišydami ir nuimdami putas.
  10. 8. Jeigu norisi, kad džemas būtų tirštesnis, verdame maždaug 30-40 minučių arba dedame į uogienę pektino (12-15 gramų - 1 kilogramui vaisių košės).
  11. 9. Nenuimdami nuo ugnies išpilstome į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukame.
  12. 10. Paruoštą uogienę apverčiame aukštyn dugnu, uždengiame kailiniais arba šilta antklode kol visiškai atvės.
  13. 11. Laikome vėsioje vietoje. Skanaus!
  14. 12. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.