Agrastų uogienė su apelsinais

2020-09-11 Autorius Sniegena

Agrastų uogienė su apelsinais
Kai tik sode sunoksta agrastai, bėgu gaminti šią uogienę. Tikriausiai dėl to, kad šiaip agrastų tai nelabai mėgstu. Retai juos valgau vienus. Bet va uogienės pavidalu, tai ji man nerealiai skani. O kad skonis būtų visai karališkas, dar įdedu apelsinų. Super skanu tikrai!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agrastai: 1 kilogramo
    • nelupti apelsinai: 2
    • cukrus: 500 gramų
    • cinamono lazdelės: 1
    • kvapnieji gvazdikėliai: kelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia agrastus nuplaukite ir nuskabykite uodegėles. Nusausinkite.
  2. 2. Tada nuplaukite apelsinus (su soda, po tekančiu vandeniu). Nusausinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Supjaustykite į 6 dalis.
  5. 4. Tuomet susiraskite mėsmalę ir viską sumalkite.
  6. 5. Po to suberkite cukrų ir išmaišykite. Įmeskite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius. Štai ir viskas! Galite skanauti. :)
  7. 6. Tikriausiai ir patys jau supratote, kad nevirtą uogienę privaloma laikyti šaldytuve. Jeigu turite itin daug agrastų ir bijote, kad uogienė per ilgą laiką gali tiesiog sugesti arba jūsų šaldytuve visai nebėra vietos uogienei - tai visą apvirkite. Skonis tikrai labai mažai pasikeis, o uogienė galės lengvai stovėti net iki kito agrastų derliaus. :)
  8. agrastų ir apelsinų uogienė
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.