Vyšnių uogienės paruošimo receptų tikrai galima rasti labai daug. Man asmeniškai tokia uogienė paruošta su kauliukais labai patinka. Tiesiog idealiai tinka su blynais arba gaminant pyragą su uogiene. Pamėginkite ir tikrai pamėgsite šį receptą.
Ingredientai
vyšnios: 2 kilogramų
cukrus: 1,4 kilogramo
degtinė: 160 gramų
mėta: poros šakelių
rozmarinas: poros šakelių
čiobrelis: 2 pundelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vyšnias nuplaukite bei išimkite kauliukus.
2. Vyšnias užpilkite cukrumi.
3. Išimtus kauliukus užpilkite degtine, galite dalį kauliukų suskaldyti.
4. Pusę paros pastovėjusios vyšnios išskiria sultis, o cukrus ištirpsta.
5. Nupilkite nuo kauliukų degtinę, kauliukus kiek pavirkite nedideliame kiekyje vyšnių sulčių.
6. Išvirkite vyšnias jų sultyse. Sultis išskyrusias vyšnias bendrai virti reikia mažiau nei verdant iškart išdorojus. Šitaip būna išlaikomas didesnis vitaminų kiekis. Verdame iki 10 minučių.
7. Virkite tol, kol ims putoti iš visų pusių ir putos sueis į puodo vidurį.
8. Nugriebkite putas ir uogienę pastatykite atvėsti.
9. Atvėsus dar kartą užvirinkite uogienę.
10. Supilkite skystį nuo kauliukų virimo, įdėkite rozmariną, čiobrelį bei mėtą.
11. Prieš pat pabaigą įpilkite degtinę, kurioje buvo laikyti vyšnių kauliukai.
12. Uogienę išpilstykite į indelius ir užsukite steriliais dangteliais. Laikykite vėsiai. Skanaus!
13. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.