Gaminu šia uogienę bene kiekvienais metais. Jei nerandu nusipirkti spanguolių, perku šaldytų bruknių. O išvis skaniausia sumaišyti spanguoles su bruknėmis.
Tokia uogienė yra žaliavalgiška (RAW vegan), itin skani, ne per saldi, nepaprastai tiks ant skrebučio arba avižinių dribsnių košės pusryčiams. Pastaruoju metu vengiu uogienių, kurios būna laikomos metus arba net ilgiau spintelėje, kurių skonyje tiesiog dominuoja cukrus. Šiame mano patiekale dominuoja uogų skonis, be to - išsaugoti visi vitaminai - šitaip reikalingi kiekvienam žiemos sezonu.
Privalomas ingredientas - spanguolės arba bruknės dėl jose esančių vertingų enzimų bei natūralių konservantų. Benzoinė rūgštis yra seniausias bei plačiausiai naudojamas konservantas. Jos natūraliai yra spanguolėse, bruknėse, cinamone ir gvazdikėliuose, mažiau avietėse ar slyvose. Maisto pramonėje yra naudojama benzoinė rūgštis E210 yra neaugalinės kilmės, jos gamybos procese visokių "velnių" pasitaiko ir ji yra siejama su vaikų mokymosi atsilikimais. Todėl šviežios gamtos sukurtos uogos ir pramonės apdirbti rūgšties milteliai - ne tas pats. Todėl kviečiu pasinaudoti šia mums pačios gamtos suteikta proga ir pasiruošti nevirtą ir ilgai negendančią tikro uogų skonio uogienę.
Pagaminimui reiks turėti didelę grūstuvę su piestele arba maisto procesorių. Gaminant skystesnę uogienę (su apelsinų arba citrinų sultimis) tinka ir blenderis. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 0,5 litro uogienės.