Slyvų džemas (uogienė) su šokoladu – unikalus skonių derinys, kuriame susitinka lengva slyvų rūgštelė ir šokolado salsvumas bei sodrumas, jis uogienei suteikia gilesnį skonį. Ši uogienė puikiai tinka su blyneliais (lietiniais ar storesniais), tepti ant skrudinto batono ar pagardinti ledus! Be to, ji gali tapti puikia dovana draugams Kalėdų proga - juk rankų darbo dovanos visuomet pradžiugina. Nors originaliame recepte naudojamas brendis, jis tikrai nėra būtinas - galite jo tiesiog nedėti.
slyvos: 1 kilogramo (labiausiai tinka vengrinės, mėlynos, kietos)
cukrus: 700 gramų (galite mažinti, paderinti pagal turimų slyvų saldumą)
juodas šokoladas: 150 gramų
brendis: 3 šaukštų (nebūtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių slyvas nuplaukite bei išimkite kauliukus. Slyvų puseles sumalkite mėsmale per vidutinio didumo sietelį bei supylusios į puodą užkaiskite virti.
2. Nuolatos maišydamos virkite maždaug 40 minučių, kol slyvų masė sutirštės. Tuomet suberkite cukrų, išmaišykite bei dar veirkite maždaug pusvalandį, kol džemas taps tirštu.
Reklama
3. Tada į karštą džemą sutrupinkite šokoladą, supilkite brendį, viską gerai išmaišykite bei dar kartelį užvirkite.
4. Po to išpilstykite į stiklainiukus bei uždarykite. Mėgaukitės!