Sviestinis slyvų pyragas

2023-09-24 Autorius Kviečiu į virtuvę

Sviestinis slyvų pyragas
Uždarykime savaitgalį saldžiai - su labai skaniu sviestiniu slyvų pyragu. Jo ingredientai visiškai paprasti, o pats paruošimas tikrai nėra sudėtingas. Tikrai pavyks visiems, net ir virtuvės naujokams. Pagal šį receptą esu kepusi jau ne vieną kartą ir visada viskas pavyksta labai gerai. Tad drąsiai mėginkite ir naudokitės šiuo receptu jau šiandien!

Gamindama naudojau 22 centimetrų skersmens formą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 120 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 115 gramų
    • miltai: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Viršui:
    • slyvos: pagal poreikį
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamonas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
  2. 2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kas kartą gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
  5. 4. Tada gautą masę supilkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
  6. 5. Tuomet slyvas nuplaukite, perpjaukite perpus, išimkite kauliukus.
  7. 6. Pabarstykite cukrumi, cinamonu ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  8. 7. Slyvas išdėliokite kepimo formoje ant tešlos viršaus.
  9. 8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 40 minučių.
  10. 9. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
  11. 10. Pjaustykite ir skanaukite!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau slyvų pyragų receptų rasite: Slyvų pyragai.
Sviestinis slyvų pyragas
Obuolių pyragas su datulėmis
(1)