Karališkas karamelinis obuolių pyragas

2020-04-05 Autorius WorldRecipes.lt

Karališkas karamelinis obuolių pyragas
Nors šis karamelinis obuolių pyragas ir yra karališkai atrodantis, bet jį tikrai nėra sunku pasigaminti. :)

Gamindama naudojau kepimo formą 30x24 centimetrų dydžio.

Ingredientai

    Biskvitui:
    • sviestas: 200 gramų (kambario temperatūros)
    • cukrus: 180 gramų
    • vanilė: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 3
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • miltai: 250 gramų
    Įdarui:
    Trupiniams:
    • miltai: 75 gramų
    • cukrus: 75 gramų
    • avižiniai dribsniai: 50 gramų
    • šaltas sviestas: 75 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi.
  3. Reklama
  4. 3. Gaminkite biskvitą: Sviestą išsukite su cukrumi, vanile bei druska iki purios masės.
  5. 4. Po vieną įplakite kiaušinius.
  6. 5. Suberkite sumaišytus kepimo miltelius ir miltus.
  7. 6. Išmaišykite iki vientisos masės.
  8. 7. Tada obuolius nulupkite ir išimkite sėklalizdžius.
  9. 8. Supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sumaišykite su virtu kondensuotu pienu.
  10. 9. Trupiniai: Visus sausus ingredientus maišykite kol masė pradės panašėti į šlapią smėlį.
  11. 10. Formuokite pyragą: Pilkite biskvito tešlą ir išlyginkite paviršių.
  12. 11. Ant viršaus tolygiai paskleiskite obuolių masę.
  13. 12. Viską padenkite trupinių sluoksniu.
  14. 13. Kepkite maždaug 50-60 minučių, kol trupiniai švelniai parus bei biskvito sluoknis iškeps. Lepinkitės!
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)