Tarte Tatin - tai nuostabus ir be galo be krašto skanus mano obuolinis atradimas šiais metais. Tai toks prancūziškas pyragas, kurio kilmė itin įdomi. Seserys Tatin (nuo jų pavardės ir kilo tokio pyrago pavadinimas) kartą gamindamos obuolių pyragą kiek pridegino obuolius ir mėgindamos gelbėti pyragą, tešlą uždėjo tiesiai ant obuolių, o iškepusios pyragą po to apvertė ant tešlos. Jų svečiams pyragas taip labai patiko ir nuo to laiko tapo jų firminiu pyragu. :)
Toks pyragas, tarsi kaip ir Obuolių Napoleonas, yra tikras obuolinis rojus, todėl tinka net labiausiai savo formas prisižiūrintiems valgytojams. Jį sudaro iš esmės 3 sudėtinės dalys - obuoliai, karamelė bei plonas traškantis pyrago pagrindas.
Pyragas skanus vienas, bet jeigu norisi, galite patiekti su
vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
Einam kepti. Jau dabar!
Ilona
Atsakyti