Tobuli naminiai vaniliniai ledai iš pieno ir grietinėlės. Karštu oru galėčiau valgyti ir valgyti, tiesiog nesustodama.
Ingredientai
pienas: 300 mililitrų
grietinėlė: 300 mililitrų
kiaušinių tryniai: 4
cukrus: 150 gramų
vanilės ekstraktas: 2 šaukštelių (arba vanilės ankšties)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pilame pieną, grietinėlę į nedidelį puodelį, dedame ant nedidelės ugnies bei leidžiame lėtai užvirti (nuimame nuo ugnies prieš pat užvirimą, burbuliavimą).
2. Tuo tarpu dubenyje išsukame kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės.
3. Tuomet iš lėto, nuolatos maišydamos šluotele įpilame stiklinę karštos grietinėlės bei pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakame. Nuolatos maišome bei pilame iš lėto, kad nesutrauktų kiaušinių.
4. Po to pilame kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės bei pieno mišiniu, įpilame vanilės (arba įdedame vanilės ankšties sėklytes) ir verdame ant lėtos ugnies nuolatos maišydamos šluotele maždaug 5–7 minutes, kol kremas sutirštės bei padengs įmerktą šaukštą. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti savo formą.
5. Tada perpilame karštą kremą per sietelį, kad neliktų jokių gumuliukų.
6. Uždengiame kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė kremo viršuje) bei dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms arba visai nakčiai.
7. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dedame paruoštą mišinį į jį bei užšaldome pagal instrukcijas. Jei neturi ledų gaminimo aparato, tada reikės kremą dedame į šaldymo kamerą (prieš dėdami gerai išplakame šluotele), kas maždaug 15–20 minučių išimame iš šaldiklio bei gerai perplakame šluotele. Taip pat galima plakame plaktuvu kas 2 valandas 2–3 kartus. Tada užšaldome visiškai. Skanaujame!