Paprastas želė tortas su grietinėle, pienu ir želatina

2023-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Paprastas želė tortas su grietinėle, pienu ir želatina
Kadangi esu desertų mėgėja, bet vis norisi išbandyti kažką naujo, paprasto ir lengvai pagaminamo, šis receptas mane maloniai nustebino.  Itin mėgstu tortus ir desertus su želė ar grietinėle, vienas mėgstamiausių mano desertų yra panakota. Šis tortas gaunasi į jį skoniu kiek panašus, tačiau kiek įdomesnis ir spalvingesnis. Želė galima rinktis įvairių skonių, šį kartą panaudojau tris skirtingas rūšis. Manau bus puikus desertas norint nustebinti mažuosius.;) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • aviečių skonio želė: 1 pakelio
    • kivių skonio želė: 1 pakelio
    • apelsinų skonio želė: 1 pakelio
    • grietinėlės (12 proc.): 250 mililitrų
    • pieno: 500 mililitrų
    • želatinos: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukraus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasirinkto skonio želė paruoškite pagal nurodymus ant pakelio, tik naudokite šiek tiek mažiau vandens.
  2. 2. Skirtingas želė sustingdykite atskiruose indeliuose, sustingus- supjaustykite kubeliais ir sudėkite pasirinkoje torto formoje.
  3. Reklama
  4. 3. Tada užmerkite želatiną šaltame vandenyje taip, kad ją apsemtų ir dar būtų šiek tiek daugiau vandens ir palaukite, kol išbrinks.
  5. 4. Kol želatina brinks, pieną ir grietinėlę pakaitinkite puode, berkite cukrų ir vanilinį cukrų.
  6. 5. Tuomet želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ant nedidelės kaitros ir supilkite į pieno mišinį.
  7. 6. Paruoštai masei pradėjus stingti supilkite į torto formą ant želės gabalėlių.
  8. 7. Palikite šaldytuve per visą naktį, kad gerai sustingtų. Skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau želė tortų receptų rasite: Želė tortas.
Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu
(4)
Tortas "Mocartas"
(5)
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)
Tortas Napoleonas su kremu
(43)