Purus, minkštas ir drėgnas biskvitas tortui ar pyragui

2024-02-05 Autorius WorldRecipes.lt

Purus, minkštas ir drėgnas biskvitas tortui ar pyragui
Atradau minkšto, drėgno ir puraus biskvito receptą - juo šį kartą su Jumis ir pasidalinsiu. Gardus jau ir pats biskvitas, pertepimą galima ruošti kokį tik norisi, aš šįkart naudojau vaikiškam princesės tortui  - gaminau tokį patį "Barbie" tortą kaip ir pernai (princesės tortui reikia imti dvigubą kiekį produktų). Labai labai patiko man šis biskvitas. Receptas bus naudojamas ir ateityje!

Ingredientų kiekiai yra nurodyti 24 centimetrų biskvitui, o naudojama stiklinė - 250 mililitrų.

Ingredientai

    • kiaušinių: 4
    • cukraus: 1 stiklinės
    • miltų: 1 stiklinės
    • vanilinio cukraus
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir gerai išplakite su žiupsneliu druskos (lėtu režimu).
  2. 2. Kai jau baltymai pradeda standėti, po truputį pilkite cukrų. Toliau, neišjungdami mikserio, po truputį supilkite trynius ir po to įmaišykite miltus.
  3. 3. Tada kepimo formą gerai ištepkite riebalais (aš dar papildomai iškloju su kepimo popieriumi) ir supilkite tešlą.
  4. 4. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių (stebėkite, bet nedarinėdami orkaitės durelių).
  5. 5. Po to palikite biskvitą pilnai atvėsti, tuomet išimkite iš formos ir perpjaukite į 2 arba 3 dalis, priklausomai nuo savo įgūdžių. Dabar aš jau pati sugebu supjaustau dideliu aštriu peiliu, bet anksčiau kai buvau pradedančioji šeimininkė naudodavau siūlo triuką - tai yra apjuoskite torto pagrindą siūlu (plonu, skirtu siuvimui), sukryžiuokite ir traukite siūlą į priešingas puses, kol perpjausite biskvitą.
  6. 6. Ruoškite norimą tortą arba pyragą ir lepinkitės!
Šokoladinis jogurtinis tortas su braškėmis
(10)