Nekeptas gaivus varškės tortas

2018-03-27 Autorius Andželikos virtuvėlė

Nekeptas gaivus varškės tortas
Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų skersmens forma.

Ingredientai

    Pagrindui:
    Kremui:
    • kreminė varškė: 500 gramų
    • pienas: 150 mililitrų
    • baltas šokoladas: 140 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • želatina: 14 gramų
    • vanilinis cukrus: šiek tiek
    • cukrus: šiek tiek
    Viršui:
    • vanduo: 400 mililitrų
    • konservuoti vaisiai: 230 gramų (pjaustyti)
    • aviečių želė: 1 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių torto pagrindui sviestą ištirpiname, sausainius susmulkiname iki trupinių, išmaišome su sviestu.
  2. 2. Tada torto formos (aš naudojau 20 centimetrų skersmens apvalią formą) dugną išklojame su kepimo popieriumi, paskirstome sausainių masę, išlyginame šaukštu bei paspaudžiame. Padedame į šaldytuvą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kremo sluoksniui želatiną užpilame su šaltu vandeniu, paliekame, kad išbrinktų. Pieną pakaitiname ant viryklės iki virimo, išjungiame.
  5. 4. Sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol jis visiškai ištirps, supilame išbrinkusią želatiną, gerai išmaišome, kad ištirptų. Paliekame šiek tiek atvėsti.
  6. 5. Po to į varškę įmaišome vanilinį cukrų, supilame atvėsusį pieną su šokoladu, cukrų, viską išplakame bei supilame ant susingusio torto pagrindo. Padedame į šaldytuvą.
  7. 6. Tuo tarpu kol kremas stingsta, pasiruošiame viršutiniam sluoksniui konservuotus vaisius - juos nuvarviname bei supjaustome.
  8. 7. Želė paruošiame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio tik su kiek mažiau (maždaug 400 mililitrais) vandens, jog ši būtų tvirtesnė. Žele paliekame atvėsti.
  9. 8. Po to sustingus varškės kremo sluoksniui, sudedame ant jo konservuotus vaisius bei atsargiai užpilame želė sluoksnį. Dedame tortą į šaldytuvą, kol sustings. Skanaujame!
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
(2)
Pyragas kiaušinienė
(4)
Jogurtinis tortas su vaisiais
(32)
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)