Šokoladinis tortas su karameliniu kremu

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu
Šiandien dar vienas šokoladinis skanėstas Jums - nuostabus šokoladinis karamelinis tortas. Labai visų išgirtas, seniai norėtas ir pagaliau išmėgintas. Tikrai galvojau, kad šis tortas gali tapti mano mėgstamiausiu, nes skambėjo ir atrodė labai gundančiai. Ir jis tikrai labai skanus, bet man kiek per gal saldus. Bet štai vyrui jis labai patiko.

Tortą gaminau sau be jokios progos, tad kažkaip ypatingai nepuošiau. Beje, eksperimentavau su "ale torto tepimo staliuku" betepdama tortą sugebėjau nutėkšti ant stalo "aukštyn kojomis". Nieko. Tortas išgyveno. Šonas truputį įlinko, bet ganėtinai lengvai pasitaisė.

Patarimai. Tortą sutepiau ir po to laikiau per visą naktį, ragavau kitą dieną. Pirmą dieną nesugebėjau įveikti net pirmo gabaliuko iki galo. Labai užsaldino širdelę. Jau buvau šiek tiek nusivylusi, kad man bus visiškai per saldus. Kitą dieną tortas labiau įsigėrė, buvo šlapesnis, ne toks labai labai saldus. Tikrai žymiai skanesnis. Todėl tikrai patariu leisti šiam tortui subręsti. 

Biskvitą kepiau vieną 18 centimetrų torto formoje ir paskui supjausčiau į keturias dalis. Man iškilo nedidelė kuprelė, tad vienas biskvito sluoksnis nebuvo labai dailus, bet sutepus visiškai nieko nesimatė.

Jeigu kepsite didesnėje formoje, rekomenduoju didinti produktų kiekius biskvitui priklausomai nuo naudojamos formos. Internete galite rasti skaičiuokles, kurios be didelių pastangų konvertuoja produktų kiekius skirtingų dydžių kepimo formoms. :)

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 220 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 200 gramų
    • kakava: 40 gramų
    • kepimo milteliai: 1,25 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • paruošta stipri kava: 2 šaukštų (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
    • pienas: 175 mililitrų
    Kremui:
    • maskarponė: 500 gramų
    • virtas saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio - 400 gramų (karamelė, pvz: Rududu)
    Kavos sirupui:
    • paruošta stipri kava: 150 mililitrų (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
    • cukrus: 75 gramų
    Papuošimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus, kepimo miltelius, kakavą bei druską sumaišome ir persijojame. Pieną sumaišome su paruošta kava. Sviestą bei cukrų išplakame iki baltumo.
  2. 2. Po vieną mušame kiaušinius, kaskart gerai išplakdamos. Iš viso plakame ne trumpiau nei 5 minutes. Į sviestą beriame pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet po truputį pilame pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydamos. Beriame likusius miltus bei supilame likusį pieną, maišome, kol viskas susimaišys.
  5. 4. Tada orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Pilame tešlą į 18 centimetrų skersmens torto formą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepame maždaug 40-50 minučių (arba kol į biskvito centrą įsmeigtas medinis pagaliukas liks sausas bei švarus). Iškeptą biskvitą atvėsiname bei supjaustome į keturias dalis.
  6. 5. Po to kavos sirupui pasiruošiame stiprią kavą, sumaišome su cukrumi, užverdame. Vėliau ataušiname. Kremui maskarponę sumaišome su karamele.
  7. 6. Surenkame tortą. Dedame vieną biskvitą į torto formą, apšlakstome kavos sirupu, užtepame kremo, dedame kitą biskvitą bei kartojame, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršų taip pat padengiame kremu.
  8. 7. Dedame tortą į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, dar geriau - visai nakčiai.
  9. 8. Puošiame šokolado drožlėmis. Aš pasilikau keletą šaukštų kremo ir torto šonams.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.
Šokoladinis tortas su karameliniu kremu
Šokoladinis tortas su karameliniu kremu

Laura

Va čia tai gardumėlis. Prie kavos puodelio greit "sušlavėm". :)
Atsakyti
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
(2)
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)
Tortas Napoleonas su kremu
(43)
Veganiškas medaus tortas - medutis
(3)
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)
Veganiškas šokoladinis tortas su lengvai šokoladiniu kremu
(5)
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)