Šokoladinis Daim tortas

2023-10-27 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis Daim tortas
Šokoladinis tortas (o gal veikiau reikėtų sakyti pyragas) su skaniaisiais karameliniais "Daim" šokoladukais, kurio receptą netikėtai radau reklaminiame vieno prekybos centro lankstinuke. :) Apibūdinti galiu tik vienu žodžiu - jis tikrai dieviškas!

Gaminant buvo naudojama 28 centimetrų skersmens forma.

Ingredientai

    • kiaušinių: 6
    • cukraus: 600 mililitrų
    • kakavos: 8 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 250 gramų (arba margarino)
    • miltų: 300 mililitrų
    Glaistui:
    • sviesto: 100 gramų (arba margarino)
    • cukraus: 200 mililitrų
    • kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
    • pieno: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • dvigubų "Daim" šokoladų: 2 (po 56 gramus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius su cukrumi išplakite iki purumo.
  2. 2. Atsargiai įmaišykite kakavą, miltus ir ištirpintą sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą supilkite į riebalais pateptą formą.
  5. 4. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, lygiai 26 minutes. Pyragas viduje turi likti šiek tiek lipnus.
  6. 5. Iškeptą palikite atvėsti, kol ruošite glaistą.
  7. 6. Peiliu sutrupinkite "Daim" šokoladukus plonomis juostelėmis.
  8. 7. Nedideliame inde ant nedidelės kaitros ištirpinkite sviestą ir nuolatos maišydami suberkite cukrų, kakavą, miltus, pieną ir kelias minutes pavirkite ant silpnos ugnies.
  9. 8. Užpilkite glaistą ant atvėsusio pyrago (aš pati dar pagaliuku subadžiau pyragą, kad daugiau glaisto įsigertų į paviršių).
  10. 9. Užbarstykite "Daim" gabaliukais ir dėkite į šaldytuvą pilnai atvėsti (aš laikiau maždaug 5 valandas).
  11. 10. Patiekti galite su šviežiomis braškėmis, ledais arba grietinėle. Skanaukite!
Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą
(21)
Tortas mamos dienai
(2)
Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais
(4)
Tinginio tortas su varške
(86)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)