Tortas mamos dienai

2020-12-03 Autorius Ritos receptai

Tortas mamos dienai
Yra sakoma, kad namai ten, kur laukia Mama... Su praėjusia švente, visas mielas Mamas. Tik dabar atradau kiek laiko prisėsti ir aprašyti torto mamos dienai receptą. Tortas mamai buvo ganėtinai paprastas, bet labai skanus, gaivus ir fantastiškai kvepiantis braškėmis. Vaniliniai biskvitai, kurie buvo pertepti puriu grietinėlės kremu ir sluoksniu šviežių braškių. Kadangi vis dar nepersirgau žaliojo špinatų biskvito manija, tai gamindama naudojau nuo kito patiekalo likusį špinatų biskvitą ir žaliuosius trupinukus. Špinatų biskvitas yra itin dekoratyvus, natūralus ir be jokių dažų. Ir tuo pačiu itin skanus.😋 Jis idealiai tinka dekoruoti keksiukus, pyragaičius ir/ar tortus. Šiaip tai visiškai užtektų 3 paprastų vanilinių biskvitų. Jei norėsi žaliojo biskvito recepto, tai rasite jį prie samanotų keksiukų recepto.

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 21 centimetrų dydžio formai.

Ingredientai

    Vaniliniam biskvitui (3 storesni biskvitai arba 4 plonesni):
    • kiaušiniai: 5
    • cukrus: 200 gramų
    • miltai: 230 gramų
    • aliejus: 3,5 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    Grietinėlės kremui:
    • riebi ir kokybiška grietinėlė: 750 mililitrų
    • cukrus: ~6-7 valgomųjų šaukštų (ragaujame, pagal skonį)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt. (galima prireiktų ir kiek daugiau, žiūrime pagal poreikius)
    • grietinėlės standiklis: 2 pakelių (jei nesusiplaktų grietinėlė)
    Braškių pertepimui:
    • šviežios braškės: 250 gramų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Braškių pertepimo gaminimas: Nuo braškių pašalinkite kotukus, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais.
  2. 2. Braškes dėkite į puodelį, pilkite cukrų ir citrinos sultis. Išmaišykite, kad cukrus ištirptų.
  3. Reklama
  4. 3. Sumaišykite vandenį su krakmolu ir pilkite į puodelį su braškėmis.
  5. 4. Kaitiname ant silpnos kaitros iki masė sutirštėja. Labai trumpai, kad braškės nesuminkštėtų ir neprarastų spalvos. Tik pradės tirštėti, iš karto nukelkite nuo kaitros.
  6. 5. Palikite atvėsti.
  7. 6. Vanilinio biskvito gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  8. 7. Kiaušinius plakite su cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės trigubai.
  9. 8. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  10. 9. Plakdami į kiaušinių masę pilkite aliejų.
  11. 10. Į gautą masę sijokite miltus ir atsargiai išmaišykite iki vientisumo. Neplakame.
  12. 11. Tešlą pilkite į kepimo formą. Ties viduriu, kad nesusiformuotų kauburys, tešlą pamaišome.
  13. 12. Dėkite kepti maždaug 45 minutes. Pirmą pusvalandį nevarstome orkaitės, leidžiame biskvitui iškilti. Vėliau biskvitą tikriname mediniu pagaliuku.
  14. 13. Iškeptą biskvitą atvėsiname ir padaliname į 3 arba 4 dalis. Trijų biskvitų visiškai pakanka. Vieną biskvitą galima pasilikti trupiniams.
  15. 14. Grietinėlės kremas: Plakame šaltą grietinėlę po truputį pildami cukrų ir citrinos sultis. Būtinai ragaujame. Jei grietinėlė nesusiplaka, naudojame standiklį. Kremas privalo būti labai standus, nekristi nuo šaukšto. Jei blogai suplaksite grietinėlę, įdėjus braškių sluoksnį, tortas gali ''pasileisti''.
  16. 15. Torto surinkimas: Grietinėlės kremą padaliname lygiai abiems sluoksniams ir viršui. Pasiliekame šiek tiek kremo torto šonams.
  17. 16. Dėkite pirmą biskvitą į tortinę. Biskvitus galima palaistyti citrinos ir cukraus sirupu, bet tai nėra privaloma. Mūsų šeimoje, mes labiau mėgstame šlapesnius biskvitus, tad aš drėkinau sirupu, bet to galima buvo ir nedaryti.
  18. 17. Ant biskvito plonai tepkite grietinėlės, dėkite braškių masės ir ant viršaus storai dėkite grietinėlės kremo. Pasistengiame braškių masę ne tepti, o tik dėti šaukštu nebraukiant, kad nesusimaišytų su grietinėle.
  19. 18. Viršutinį sluoksnį grietinėlės ant braškių taip pat dedam ir per daug nebraukome, kad sluoksniai nepersimaišytų.
  20. 19. Tą patį pakartojame ir su antru sluoksniu. Viršutinis sluoksnis turėtų būti grietinėlės.
  21. 20. Tortą dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
  22. 21. Kitą dieną tortą puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Labai gražu tortą puošti šviežiomis braškėmis. Jei išsikepsite žaliąjį biskvitą, galima apibarstyti jo trupinukais.
  23. 22. Labai skanių ir malonių akimirkų ir niekada nepamirškite savo Mamyčių. 😍
  24. 23. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas mamos dienai
Mocarto tortas
(2)
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Močiutės medaus tortas
(1)
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)