Desertinės varškės ir obuolių tortas

2017-11-30 Autorius WorldRecipes.lt

Desertinės varškės ir obuolių tortas
Dar vienas fantastiškas tortas į mano labai mėgstamų nekeptų tortų sąrašą. :) Šįkart pamėginau padaryti obuolių sluoksnį. Nuostabus! Obuolių nesuviriau į visišką košę, todėl valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 24 centimetrų skersmens tortas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 50 gramų
    • miltai: 50 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • obuolių sultys: 3-4 valgomųjų šaukštų (biskvitų sulaistymui)
    Kremui:
    • plakamoji grietinėlė: 450 mililitrų
    • desertinė varškė: 2 pakelių
    • želatina: 25 gramų
    Obuolių sluoksniui:
    • obuoliai: ~500 gramų (nulupti, supjaustyti kubeliais)
    • želatina: 20 gramų
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: pagal skonį
    • vanduo: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Pirmiausia kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi plakite plaktuvu apie 2 minutes.
  2. 2. Berkite persijotus miltus bei kepimo miltelius, vėl plakite apie 2 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, tolygiai paskirstykite bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
  5. 4. Biskvitą atvėsinkite, aplaistykite obuolių sultimis.
  6. 5. Kremas: Želatiną užpilkite 70 mililitrais šalto vandens bei palikite išbrinkti.
  7. 6. Tuomet atskiruose dubenyse išplakite varškę bei grietinėlę iki standumo. Į varškę dėkite maždaug ketvirtadalį grietinėlės bei nedideliu greičiu plakite, kol susijungia abi masės.
  8. 7. Po to plakdamos plona srovele pilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną.
  9. 8. Sudėkite likusią grietinėlę bei nedideliu greičiu plakite, kol susidaro vientisa masė.
  10. 9. Supilkite kremą ant biskvito, išlyginkite bei dėkite į šaldytuvą stingti.
  11. 10. Obuolių sluoksnis: Želatiną užpilkite 60 mililitrų šalto vandens bei palikite išbrinkti. Obuolius dėkite į puodą.
  12. 11. Pilkite vandenį, berkite cukrų, cinamoną bei viską virkite, kol obuoliai suminkštėja ir dalis suverda iki obuolienės konsistencijos.
  13. 12. Tada į karštus obuolius dėkite išbrinkusią želatiną bei maišykite, kad ji ištirptų. Obuolius visiškai atvėsinkite.
  14. 13. Užpilkite jų masę ant sustingusio kremo bei palikite, kad sustingtų. Skanaukite!
  15. 14. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną obuolių ir varškės pyrago receptą, kuris labai patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Šoko-bananinis tortas
(7)
Biskvitinis keptas tortas Oreo
(19)