Kai tik mandarinų sezonas prasideda, aš iškart puolu gaminti šį Marakešo tortą. Nors šį kartą tortas buvo skirtas mano tėčio gimtadieniui, bet įprastai jį gaminu Kalėdoms. Mūsų šeimai jis taip labai patinka. Jis gaunasi ganėtinai gaivus, negalėčiau pasakyti, kad sunkus, nors ir gamintas su maskarpone, ir su grietinėle, ir lakštai su daug sviesto, bet mandarinai ir jų želė viską sutvarko bei tarsi subalansuoja.
Tortas gamintas 23 centimetrų formoje gavosi gan aukštokas, reikėjo kraštus paaukštinti, bet atpjovus torto gabaliuką niekas niekur nevirto ir nelūžo, viskas buvo tikrai stabilu. Tiesa, aš grietinėlės pamažinau, skirtingai nei buvo nurodyta originale ir viskas vis tiek itin gerai gavosi, kitą kartą irgi lygiai taip pat daryčiau. Tad viską Jums recepte parašau kaip dariau aš žingsnis po žingsnio.
Šį tortą esu gaminusi tiek su šviežiais mandarinais, tiek su konservuotais. Man asmeniškai su šviežiais skaniau, bet su konservuotais procesas užtrunka trumpiau.
Papildau: Taip pat dar vieną kartą pamėginau pagaminti su apelsinais, gavosi labai geras rezultatas, tad drąsiai mandarinus galite pakeisti ir į apelsinus.
Nurodyti ingredientų kiekiai yra 23-24 centimetrų formai.