Blynų tortas Petsonas

2023-02-13 Autorius Receptų medis

Blynų tortas Petsonas
"Findusas šventė savo gimtadienį tris kartus metuose, tiesiog šitaip buvo daug linksmiau. Kiekvieną kartą ta proga Petsonas iškepdavo jam labai skanų blynų tortą." -  Sven Nordqvist "Petsono tortas". Deja, aš savo gimtadienio nešvenčiu tris kartus per metus, nors labai norėčiau (o gal kaip tik gerai, būčiau jau sena sena, bent pagal amžių). Bet pastaruoju metu, Petsono ir katino Finduso nuotykiai yra skaitomiausios knygos mano namuose, tad vaiko trečiojo gimtadienio proga ne kas kitas, o Petsono blynų tortas. Juk trys tai dar taip mažai. Gavosi labai skanus, tad pasidalinu šiuo fantastišku receptu ir su Jumis! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Blynams:
    • sviestas: 50 gramų
    • bananai: 1 didelio (jį sutrynus, turi gautis maždaug 0,5 stiklinės košės)
    • pienas: 1 stiklinės
    • miltai: trijų ketvirtadalių stiklinės (95 gramų)
    • kiaušiniai: 4 didelių
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (25 gramų)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • maltas cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas muskato riešutas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: žiupsnelio
    Kremui:
    • kreminis sūris: 225 gramų (naudoju maskarponę)
    • tirštas natūralus jogurtas: 1,5 stiklinės (345 gramų)
    • cukrus: trečdalio stiklinės (65 gramų)
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Karameliniam viršui:
    • riebi grietinėlė: 0,5 stiklinės (125 mililitrų)
    • rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės (50 gramų)
    • sviestas: 15 gramų
    • skrudinti migdolai: 0,5 stiklinės (50 gramų)
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepkite blynus: Bananus sutriname šakute arba elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
  2. 2. Tada supilame tirpintą sviestą ir suplakame dar kartą.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame visus likusius produktus, gerai išmaišome, kad neliktų gumulų.
  5. 4. Supilame tešlą į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą bent 60 minučių (galite palikti ir per visą naktį).
  6. 5. Pastovėjusi tešla sutirštės, tad prieš kepdami blynus, ją dar kartą išmaišome.
  7. 6. Iš gautos tešlos iškepame lietinius, kiekvienam blynui naudodami maždaug ketvirtadalio stiklinės tešlos. Blynai gaunasi minkšti, tad verčiame juos itin atsargiai.
  8. 7. Gaminkite kremą: Kreminį sūrį išplakame iki standumo, dalimis (maždaug 0,5 stiklinės per kartą) įmaišome jogurtą.
  9. 8. Suberiame paprastą ir vanilinį cukrų, dar kartą viską išplakame iki standumo. Aš pati naudojau ne tirštą graikišką, o paprastą natūralų jogurtą, tad mano kremas nesigavo labai standus ir pjaustomas tortas pradėjo "čiuožti".
  10. 9. Surinkite tortą: Padedame vieną blyną ant lėkštės, kurioje serviruosime tortą dugno.
  11. 10. Užtepame maždaug ketvirtadalį stiklinės kremo. Kartojame tol, kol pasibaigia blynai. Paskutinis blynas turi likti be kremo.
  12. 11. Gaminkite karamelę: Vidutinio dydžio prikaistuvyje sumaišome grietinėlę, cukrų ir sviestą. Užviriname, sumažiname kaitrą ir vis pamaišydami verdame maždaug 10 minučių, arba kol masė netaps gražios karamelinės spalvos ir sutirštės.
  13. 12. Tada suberiame vanilinį cukrų ir stambiai sukapotus paskrudintus riešutus. Nedelsiant, kol nesutirštėjo užpilame karamelinį padažą ant torto viršaus ir tolygiai jį paskleidžiame. Skanaujame!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.
Blynų tortas Petsonas