Vegetariški cukinijų, morkų, špinatų ir avižinių dribsnių blyneliai

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Vegetariški cukinijų, morkų, špinatų ir avižinių dribsnių blyneliai
Mėgstantys įvairiausius blynelius, kuriuose naudojama daug daržovių, tikrai pamils ir šiuos. Gaunasi tikrai labai skanūs ir sultingi. Daug nedaugžodžiausiu, tik trumpai pasakysiu, kad išmėginti verta.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 10 blynelių.

Ingredientai

    • šviežios cukinijos: 1 (vid. dydžio)
    • morkos: 1
    • pjaustyti švieži špinatai: saujelės
    • kiaušiniai: 3
    • avižiniai dribsniai: 50 gramų
    • česnakai: 2 išspaustų skiltelių
    • malta raudonoji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje burokinės tarkos pagalba sutarkuojame cukiniją (rankomis nuspaudžiame skystį) bei morką. Avižinius dribsnius sudedame į smulkintuvą bei sumalame.
  2. 2. Tuomet į dubenį sudedame sutarkuotą cukiniją bei morką, supjaustytus špinatus, išplaktus kiaušinius, sumaltus dribsnius, išspaustas česnako skilteles, maltą papriką, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  4. 4. Dedame masę bei kepame blynelius tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekiame, jei norisi, su mėgiamu padažu. Skanaujame!
  5. 5. Pastebėjimas: Kadangi blyneliai ir taip gaunasi ganėtinai sultingi, papildomai padažo aš nenaudojau.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Tuno ir cukinijų blynai
(4)
Cinamoniniai blynai
(3)