Cukinijų ir avinžirnių blyneliai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų ir avinžirnių blyneliai
Tokie vegetariški avinžirnių ir cukinijų blynai gaunasi labai skanūs ir tuo pačiu sotūs. Drąsiai galima patiekti ir pietums. Juos pagaminti visai nesunku ir tikrai pavyks kiekvienam.

Ingredientai

    • konservuoti avinžirniai: 240 gramų (tinka ir virti)
    • cukinijos: 1 (maždaug 300 gramų)
    • svogūnų laiškai: 3
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 80-100 gramų
    • pienas: 60 mililitrų
    • kario milteliai: 1-2 arbatinių šaukštelių
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į dubenį sudedame per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, išspaudžiame česnako skiltelę bei suberiame avinžirnius.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje suberiame miltus, įmušame kiaušinius, dedame kario miltelius, žiupsnelį druskos, supilame pieną bei viską pakankamai gerai išplakame. Tešla turi būti ganėtinai tiršta (grietinės tirštumo).
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą supilame į indą su cukinijomis bei išmaišome.
  5. 4. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
  6. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  7. 5. Formuojame norimo dydžio blynelius bei kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. 6. Galiausiai patiekiame su mėgiamu padažu. Rekomenduojame maišyti majonezą su garstyčiomis. Skanaus!
  9. 7. Patarimas: Jeigu nerimaujate, kad tešla atrodo per daug skysta, tai įdėkite kelis šaukštus miltų.
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Kalafiorų košė
(2)
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)
Avinžirnių kotletai
(4)
Vegetariškas pievagrybių kišas
(3)
Svogūnų pyragas su sluoksniuota bemiele tešla
(2)