Kalafiorų košė

2022-03-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kalafiorų košė
Tokią kalafiorų (žiedinių kopūstų) košę dar galima pavadinti melagių bulvių koše, nes ji yra tokia pat skani kaip bulvių košė, bet joje visai nerasite bulvių, o ji yra pagaminta iš žiedinio kopūsto. Tai geras būdas kartais pakeisti bulves, kad ir kokiam tikslui tai darytumėte - ar tai norėtumėte valgyti kuo daugiau daržovių, ar dėl savo kūno formų priežiūros tikslų, nes kalafioras labai mažai kaloringas, arba tiesiog dėl įvairovės savo virtuvėje. Išmėginkite ir pažadu, kad nustebsite, kad tai labai skanu.

Ingredientai

    • kalafiorai (žiediniai kopūstai): 1
    • pienas: 150 mililitrų
    • sviestas: 50 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas muskato riešutas (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalafiorą (žiedinį kopūstą) supjaustome mažais gabaliukais.
  2. 2. Didesniame puode užviriname pieną kartu su 2 stiklinėmis vandens ir žiupsneliu druskos.
  3. 3. Kai jau užverda, suberiame žiedinį kopūstą ir verdame, kol tampa visai minkštas. Nepamirškite, kad bet kada verdant žiedinį kopūstą, į vandenį verta įpilti šiek tiek pieno, šitaip šita daržovė išlaiko savo gražią baltą spalvą ir jos skonis būna geresnis.
  4. 4. Kalafiorui išvirus, nukošiame jį ir kartu su sviestu sumalame virtuviniu kombainu iki švelnaus purumo. Galima grūsti ir rankine grūstuve, bet tikriausiai košė bus šiek tiek grūdėtos konsistencijos, o tai kartais irgi visai gerai.
  5. 5. Pasūdome, jeigu reikia, ir pagardiname tarkuotu muskato riešutu. Patiekiame ir skanaujame!
  6. žiedinių kopūstų košė
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.

Nerka

Dėkui už patarimus pasigamintį skrandžiui sveiką vegetarų produktą. Pateikitę inernete daugiau vegetaro asortį - gaminy.
Atsakyti
Cukinijų blyneliai su avinžirniais
(2)