Pikantiški nesaldūs pyragėliai su daržovėmis, pievagrybiais ir sūriu

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Pikantiški nesaldūs pyragėliai su daržovėmis, pievagrybiais ir sūriu
Tokie pikantiški pyragėliai su daržovėmis, pievagrybiais ir sūriu gaunasi tikrai labai skanūs. Tokius galima drąsiai patiekti per draugų susibūrimus, jie greitai būna "nušluoti" nuo stalo. Mano vyrui jie labai patinka prie šalto alaus bokalo pakramsnoti. :)

Iš nurodyto kiekio iškepiau 25 vienetus, skritulio skersmuo - 7 centimetrai.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 310 gramų
    • šaltas sviestas: 110 gramų (supjaustytas gabalėliais)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šaltas vanduo: ~12 valgomųjų šaukštų
    Įdarui:
    • svogūnai: 1
    • raudonos saldžiosios paprikos: 0,5
    • morkos: 1
    • pievagrybiai: 6
    • česnakai: 2 skiltelių
    • sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • šviežios petražolės: žiupsnelio (pjaustytos)
    • tarkuotas fermentinis sūris: ~80 gramų
    Pyragėlių aptepimui:
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 0,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į persijotus miltus sudedame gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą, suberiame druską.
  2. 2. Tuomet su šakute arba tiesiog rankomis smulkiname sviestą, kad pasidarytų mažyčiai gabaliukai. Supilame vandenį bei gerai išminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę bei laikome šaldytuve maždaug 60 minučių.
  3. 3. Tada smulkiai supjaustome svogūną, papriką, pievagrybius, česnako skilteles, o morką sutarkuojame.
  4. 4. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus,
  5. aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 5. Sudedame svogūnus, pakepiname keletą minučių, kol jie suminkštės.
  7. 6. Po to sudedame likusias daržoves, supilame sojų padažą bei kepiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, sudedame petražoles, išmaišome bei paliekame atvėsti. Kai atvės, įmaišome sutarkuotą fermentinį sūrį.
  8. 7. Tuomet iškočiojame tešlą bei stikline išspaudžiame skritulius. Ant vienos skritulio pusės uždedame paruošto įdaro, užlenkiame bei užspausdžiame (galima prispausti šakute arba tiesiog užlankstyti kaip kibinus).
  9. 8. Dedame pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, kiekvieną patepame kiaušinio plakiniu bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. (arba tol, kol gražiai apskrus). Skanaujame!
  10. pikantiški pyragėliai su daržovėmis, pievagrybiais ir sūriu
  11. 9. Patarimas: Neskubame į tešlą supilti viso vandens, nes gali būti, kad jo prireiks mažiau ir tešlą puikiai išminkysime su mažesniu kiekiu.
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.

Labai norėjau gauti šitą receptą. Ačiū Jums už nuoširdumą.Daug sveikatos ir saulėtų dienų. už nuoširdumą.S S

HK 🙏🥀🙏 Oi kaip nuostabu, skanu, šviežia ir kvepia. Ačiū jums už nuoširdumą. Su pagarbą.Virginija.
Atsakyti
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais pagal Beatą
(1)
Smidrai su brokoliais ir kiaušiniu
(2)
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
(2)
Vegetariška pica su daržovėmis, feta ir alyvuogėmis
(3)