Virtų burokėlių kotletai su morkomis ir džiūvėsėliais, patiekti su grietinės padažu

2023-09-06 Autorius WorldRecipes.lt

Virtų burokėlių kotletai su morkomis ir džiūvėsėliais, patiekti su grietinės padažu
Šiandien noriu parodyti savo visiškai naują atrastą receptą ką galima paruošti iš virtų burokėlių. Tai virtų burokėlių kotletai su morkomis ir džiūvėsėliais. Paprasta, paruošti, bet gaunasi tikrai labai skanu. Mano pačios didžiausios rekomendacijos. Nors su vyru esame tie, kur be mėsos negali praleisti nei vienos dienos, bet šis patiekalas tikrai nustebino ir jos vakarieniaudami nepasigedome. Tad drąsiai rekomenduoju ne tik vegetarams, bet ir visiems, kurie nori į savo mitybą įtraukti kuo daugiau daržovių. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • burokėliai: 6 (maži)
    • morkos: 1 (didelės)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
    • malti džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji malti pipirai
    • malti džiūvėsėliai (apvoliojimui)
    • miltai (dedame, tik jei masė gavosi labai skysta)
    Padažui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Burokėlių kotletai: Iš pradžių burokus gerai nuplauname bei išverdame.
  2. verdami burokėliai
  3. 2. Atvėsiname, nulupame bei sutarkuojame "burokinės" tarkos pagalba.
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet morkas nuskutame, sutarkuojame bei apkepame keptuvėje su aliejumi ir smulkiai supjaustytu svogūnu, atvėsiname.
  6. 4. Tada sudedame morkas su svogūnais bei burokais į didesnį dubenį, įspaudžiame česnaką, įmušame kiaušinį, beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
  7. 5. Dedame krakmolą ir džiūvėsėlius bei dar kartą gerai išmaišome. Jei masė gavosi skysta, įdedame šiek tiek miltų.
  8. 6. Po to rankomis suformuojame norimo dydžio kotletukus bei apvoliojusios džiuvėsėliuose apkepame keptuvėje su aliejumi.
  9. 7. Padažas: Sumaišome grietinę su druska, įspaudžiame česnako bei įberiame susmulkintų krapų. Krapų rekomenduojame nepagailėti. Skanaujame!

Aistė

Išbandžiau ir labai nustebau... tikrai skanu :) nors įprastai valgau tik mėsos kotletus ir jų negaliu atsisakyti, bet patiko ir šie. Kartas nuo karto būtinai pagaminsiu tokius savo šeimai.
Atsakyti
Vegetariškas patiekalas: Ryžiai su pievagrybiais (risotas)
(2)
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)