Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais

2023-04-17 Autorius Eglė Milukaitė

Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
Makaronai tikriausiai vienas iš pačių paprasčiausių patiekalų, kuris nereikalauja ilgų valandų praleistų virtuvėje, tad idealiai tiks skubantiems ir visiškai neturintiems laiko kulinariniams eksperimentams. Juos gaminant, praktiškai, nieko neįmanoma sugadinti. Nebent pervirti.. O ir padažas tinka bet koks!

Nors sveikatos klausimu makaronai yra traktuojami dviprasmiškai, nes daugelis makaronų yra gaminami iš stipriai apdorotų kviečių. Toks maistas rūgština organizmą ir neturi daug maistingų medžiagų. Tam, kad makaronai netaptų visiškai tuščiomis kalorijomis, galite rinktis kietagrūdžių kviečių makaronus arba, dar geriau, kitos rūšies makaronus - grikių, bolivinės balandos, kukurūzų, lęšių ir panašius. Tokie makaronai ne tik, kad visiškai neturi glitimo, bet ir yra naudingi savo maistine verte.

Šį kartą aš gaminau lęšių fussili makaronus. Manau, kad lęšiai tikras nuostabus maistas vertas odės! Tai fantastiškas baltymų šaltinis, tad suteikia sotumo jausmą gana ilgam. Juose taip pat gausu tokių maistinių medžiagų kaip geležis, folio rūgštis, cinkas, selenas, jodas, fosforas, fluoras, vitaminų A, E, PP bei B grupės vitaminų, tad jie idealiai papildo veganiškos (ir ne tik) mitybos racioną.

Lęšių makaronus, kaip ir kitus baltyminius maisto produktus idealiausia derinti su daržovėmis, kurios yra ganėtinai lengvai virškinamos ir neapkrauna žmogaus organizmo. Šaldytuvo turinys šį kartą man padiktavo, kad makaronus ruošiu su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais. Gavosi daug geriau nei iš pradžių tikėjausi, tad dalinuosi receptu ir su Jumis visais! 

Ingredientai

    • lęšių makaronai: 250 gramų
    • baklažanai: 1
    • paprikos: 1
    • pievagrybiai: 6
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 6 skiltelių
    • pomidorų tyrė: 250 gramų (arba 50 gramų pomidorų pastos)
    • prieskoniai pagardinimui (druskos, rozmarino, čiobrelio, ciberžolės, juodųjų pipirų, kajeno pipirų, kumino sėklų, paprikos miltelių, maltų kalendros sėklų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užkaiskite gerai pasūdytą vandenį makaronams virti. Per tą laiką, kol išverda, gaminkite padažą.
  2. 2. Įkaitintame aliejuje pakepinkite rozmarino ir čiobrelio šakeles.
  3. Reklama
  4. 3. Po maždaug minutės į keptuvę berkite kapotą česnaką ir dar pakepinkite, kol česnakas įgaus geltoną atspalvį.
  5. 4. Tuomet dėkite smulkintą svogūną ir kumino sėklas.
  6. 5. Svogūnui įgavus rusvai auksinį atspalvį, galite dėti juostelėmis supjaustytus grybus, kubeliais supjaustytas paprikas ir baklažanus.
  7. 6. Kai jau viskas gerai apkepa, berkite ciberžolę (nugrėbtą arbatinį šaukštelį) ir kartu su ja dar maždaug minutę pakepinkite.
  8. 7. Tada pilkite pomidorų tyrę. Jeigu masė per daug tiršta, galite įpilti šiek tiek vandens, kad gautumėte padažą, o ne sausai keptas daržoves.
  9. 8. Po to suberkite visus likusius prieskonius, druską ir dar patroškinkite dar kelias minutes.
  10. 9. Gautą padažą sumaišykite su virtais makaronais, jeigu turite - užberkite žalumynų ir užspauskite citrinos sulčių šlakelį.
  11. 10. Patarimas: Šviežius rozmarinus ir čiobrelius kuo puikiausiai galite pakeisti džiovintais, tik dėti pabaigoje reikėtu kartu su visais kitais prieskoniais. Skanaus!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.

Aistė

Man tai pats skaniausias patiekalas iš lęšių makaronų. Šitaip tik ir gaminu. :)
Atsakyti
Tagliatelle makaronai su midijomis
(6)
Tailandietiški makaronai su vištiena
(1)
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais pagal Beatą
(1)