Makaronai tikriausiai vienas iš pačių paprasčiausių patiekalų, kuris nereikalauja ilgų valandų praleistų virtuvėje, tad idealiai tiks skubantiems ir visiškai neturintiems laiko kulinariniams eksperimentams. Juos gaminant, praktiškai, nieko neįmanoma sugadinti. Nebent pervirti.. O ir padažas tinka bet koks!
Nors sveikatos klausimu makaronai yra traktuojami dviprasmiškai, nes daugelis makaronų yra gaminami iš stipriai apdorotų kviečių. Toks maistas rūgština organizmą ir neturi daug maistingų medžiagų. Tam, kad makaronai netaptų visiškai tuščiomis kalorijomis, galite rinktis kietagrūdžių kviečių makaronus arba, dar geriau, kitos rūšies makaronus - grikių, bolivinės balandos, kukurūzų, lęšių ir panašius. Tokie makaronai ne tik, kad visiškai neturi glitimo, bet ir yra naudingi savo maistine verte.
Šį kartą aš gaminau lęšių fussili makaronus. Manau, kad lęšiai tikras nuostabus maistas vertas odės! Tai fantastiškas baltymų šaltinis, tad suteikia sotumo jausmą gana ilgam. Juose taip pat gausu tokių maistinių medžiagų kaip geležis, folio rūgštis, cinkas, selenas, jodas, fosforas, fluoras, vitaminų A, E, PP bei B grupės vitaminų, tad jie idealiai papildo veganiškos (ir ne tik) mitybos racioną.
Lęšių makaronus, kaip ir kitus baltyminius maisto produktus idealiausia derinti su daržovėmis, kurios yra ganėtinai lengvai virškinamos ir neapkrauna žmogaus organizmo. Šaldytuvo turinys šį kartą man padiktavo, kad makaronus ruošiu su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais. Gavosi daug geriau nei iš pradžių tikėjausi, tad dalinuosi receptu ir su Jumis visais!
Aistė
Atsakyti