Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą

2017-11-22 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą
Nerealiai gardus makaronų kugelis-apkepas, kuris jau ne vieną kartą buvo iškeptas mano namuose. Visa šeima labai gyrė ir sakė, kad šitaip galima gaminti daug dažniau, nes susivalgo labai greitai. Šį receptą pamačiau vienoje iš Beatos laidų ir tikrai džiaugiuosi, kad išmėginau. 

Ingredientai

    • kuo smulkesni makaronai: 0,5 pakuotės (125 gramų)
    • pusriebė varškė: 360 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • liesa grietinė: 150 gramų
    • džiūvėsėliai
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • kieto sviesto juostelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia makaronus išvirkite.
  2. 2. Tada sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, druską bei grietinę. Įdėkite išvirtus karštus makaronus. Išmaišykite. Jei mėgstate, galite įdėti saują razinų.
  3. 3. Tuomet kepimo formą sutepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais bei į ją pilkite paruoštą masę.
  4. 4. Viršų pabarstykite džiūvėsėliais bei 1 valgomuoju šaukštu rudo cukraus. Padėkite kelias sviesto juosteles.
  5. beatos makaronų kugelis su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais
  6. 5. Po to kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-60 minučių. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau kugelio receptų rasite: Kugelio receptai.
Makaronai su tunu ir porais
(1)
Makaronai su jūros gėrybėmis ir grietinėle pagal Beatą
(2)