lydytas sūris: pagal skonį (nėra būtina, bet labai tinka)
druska
pipirai
bazilikas (arba kiti mėgstami prieskoniai)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių uždėkite virti makaronus (žiūrėkite instrukciją ant pakelio).
2. Per tą laiką, kol makaronai verda, pasmulkinkite dešrą. Aš šį kartą naudojau rūkytą, bet "daktariška dešra" taip pat nuostabiai čia tinka. Pjaustykite griežinėliais, o tuomet susmulkinkite iki norimo dydžio.
Reklama
3. Pomidorus perpjaukite perpus, o tuomet supjaustykite kubeliais.
4. Tada įkaitinkite keptuvę, kurioje reikės apkepti dešrą.
5. Jeigu naudosite rūkytą dešrą, nereikia jokių papildomų riebalų. Kitu atveju, išlydome sviesto arba įpilame šiek tiek aliejaus, kad dešra gražiai apskrustų.
6. Pakepkite keletą minučių ir sudėkite pomidorus. Šiame etape karštį reikia sumažinti.
7. Vis pamaišydami laukite, kol pomidorai suminkštėja ir tampa panašesni į padažą.
8. Gautą masę pagal savo skonį pagardinkite druska bei pipirais. Prie pomidorų itin dera bazilikas, tad naudojau ir jį, bet galite pasirinkti ir kitus mėgstamus prieskonius.
9. Išvirusius makaronus nukoškite ir pilkite į keptuvę su padažu.
10. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
11. Jeigu mėgstate, galite ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio. Patiekite ir skanaukite! :)