Makaronai su vištiena, grietinėle, pievagrybiais ir cukinija

2021-12-03 Autorius Kviečiu į virtuvę

Makaronai su vištiena, grietinėle, pievagrybiais ir cukinija
Labai greitai pagaminami sotūs pietūs arba vakarienė - makaronai su vištiena, pievagrybiais ir cukinija. Pažadu, kad tikrai užtruksite vos iki 20 minučių. Praktiškai patiekalas pasigamina, kol išverda makaronai. Kaip pastaruoju metu mano šeimoje tapo įprasta aš renkuosi itališkus kietųjų kviečių miltų makaronus Felicetti firmos.

Jei ir jums svarbu praleisto laiko trukmė virtuvėje, kai nėra daug laiko ir norisi atrasti minutę sau, pasigaminkite šį patiekalą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • spalvoti makaronai kaspinėliai - fiocchi: 200 gramų (naudojau "Felicetti" prekinio ženklo)
    • vištienos filė: 400 gramų
    • pievagrybiai: 6
    • porai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • morkos: 1
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • Čederio sūris: 50 gramų
    • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • karis: 1 arbatinio šaukštelio
    • prieskoniai padažams: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio plonomis juostelėmis.
  2. 2. Pabarstykite druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir kariu. Palikite šiek tiek marinuotis.
  3. Reklama
  4. 3. Užkaiskite virti makaronus gerai pasūdytame vandenyje. Virkite pagal instrukcijas ant pakelio, bet nepervirkite.
  5. 4. Daržoves nulupkite ir nuplaukite. Svogūną, porą ir česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, morką sutrakuokite.
  6. 5. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, o cukiniją tiesiog griežinėliais.
  7. 6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  8. 7. Sudėkite susmulkintą svogūną, česnaką, porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
  9. 8. Tada sudėkite vištieną ir pakepinkite maždaug 7 minutes.
  10. 9. Po to suberkite pievagrybius ir cukiniją. Įpilkite grietinėlės, pabarstykite druska, pipirais, padažų prieskoniais ir patroškinkite dar maždaug 5 minutes.
  11. 10. Sudėkite išvirtus makaronus, užtarkuokite čederio sūrio. Viską gerai išmaišykite. Patiekite ir skanaukite!
  12. 11. Sudedame išvirtus makaronus, užtarkuojame čederio sūrio. Viską gerai išmaišome.
Makaronai su vištiena, grietinėle, pievagrybiais ir cukinija
Makaronų apkepas su tunu
(2)
Makaronai su plėšyta kiauliena
(3)