Tailandietiški makaronai su vištiena

2021-03-22 Autorius Ką suvalgyti?

Tailandietiški makaronai su vištiena
Šį tailandietišką makaronų su vištieną patiekalą gamindami užtruksite vos 15 minučių. Nors gal būtų tiksliau juos pavadinti Azijietiški makaronai, nes tikrai gaminami ne tik Tailande.

Tai itin paprastas, greitas ir sveikas receptas. Makaronus tokiam patiekalus galite naudoti ir paprastus, tik juos prieš tai reiia išvirti. Bet galite naudoti ir kiniškus, kurie yra pagaminti tik iš kvietinių miltų, ir kurių atskirai virti nereikia. Aš pati naudoju būtent tokius, kiniškus Santa Maria prekinio ženklo vermišelius, kuriuos tik reikia sudėti į keptuvę, įpilti vandens ir per maždaug 5 minutes jie puikiai išverda.

Kitas labai geras dalykas su šiais makaronais yra tai, kad galite naudoti bet kokį padažą - pradedant sojos, baigiant bet kuo kas patinka. Aš naudoju kinišką česnakinę juodųjų pupelių pastą. Bet jeigu tokios savo virtuvėje neturite, tai tiks tik sojos padažas, arba dar geriau kiniškas žuvies padažas (fish souce) arba terijaki (teriyaki) padažas - žodžiu, kas prieinama arba kas po ranka.

Ir paskutinis dalykas - prie makaronų gali būti bet kas - bet kokios daržovės, bet kokia mėsa arba žuvis - kas prieinama, ir ką labiausiai mėgstate.

Ingredientai

    • kiniški Santa Maria vermišeliai: 250 gramų
    • morkos: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • paprikos: 1
    • vištienos filė: 250 gramų
    • šaldytos šparaginės pupelės: 150 gramų (arba žirneliai ar kitos šaldytos daržovės)
    • konservuoti pupelių daigai: 100 gramų (arba bambukai)
    • koks nors kiniškas padažas (sojų, terijaki, žuvies, austrių): 3-6 valgomųjų šaukštų (arba 1 arbatinio šaukštelio česnakinės juodųjų pupelių pastos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ilgiausiai gaminant šį patiekalą užtrunka visko supjaustymas. Supjaustykite plonais šiaudeliais vištieną.
  2. 2. Tada supjaustykite ilgais šiaudeliais morką.
  3. 3. Tuomet supjaustykite ilgais šiaudeliais papriką.
  4. 4. Susiruoškite šparagines pupeles.
  5. 5. Susmulkinkite česnaką. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepam viština su česnaku. Kepkite ant stiprios kaitros, nuolatos maišydami kelias minutes.
  6. 6. Paskui sudėkite likusias daržoves. Pakepkite dar kelias minutes.
  7. 7. Pakepkite dar kelias minutes ir pilkite padažo, kurio norisi (česnakinė pupelių pasta yra itin koncentruota bei sūri, tad jos užtenka 1 arbatinio šaukštelio; jeigu naudosite kitus padažus, tai pilkite pagal savo skonį, arba žiurime į jų instrukcijas). Išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau makaronų su vištiena receptų rasite: Makaronų su vištiena receptai.
Tailandietiški makaronai su vištiena
Cannelloni makaronai su rikota ir špinatais
(1)
Wok makaronai su teriyaki padažu ir tofu
(1)
Kreminiai makaronai su tunu, grietinėle ir špinatais
(1)