Šis bene žinomiausias romėnų (ne, ne Milano:)) patiekalas yra tikrai vienas iš pačių populiariausių Italijoje. Gal dėl savo paprastumo - jam pagaminti reikės vos trijų ingredientų: pastos (geriau ilgos), sūrio (idealu, jeigu naudosite pecorino, bet iš bėdos tiks ir parmigiano, nors italai sako, kad reikėtų sumaišyti 3 dalis pecorino ir 1 dalį parmigiano), bei pipirų (geriausia - tellicherry, ir būtinų būtiniausiai šviežiai grūsti). Vieta, kurioje galima suklupti - tai nustatyti tokias ingredientų proporcijas, kurios padažą padarytų kreminiu, bet ne paverstų kieto tąsaus sūrio gabalu. Ir tikrai nenusiminame, jeigu iš pirmo karto jums nepasiseks. Mėginame dar kartą. Įkvėpimui galima peržiūrėti smagų video, kaip šis patiekalas gaminamas - rasite mano recepto pabaigoje.
Ir dar vienas pastebėjimas. Na jūs man pasakykite - kaip tie italai išlieka tokie liekni, kai kiekvieną rytą valgo bandeles perteptas Nutella, ko ne kasdien valgo padažais paskanintą pastą ir picas su tįstančiu sūriu, mėgaujasi ne vieną kaloriją turinčiu
risotto, neatsisako
tiramisu deserto, ir dar visus patiekalus užsigeria vynu (ar net alumi), na ir jau tikrai nesportuoja taip, kaip, pavyzdžiui, australai? Gal jų miltai yra kokie kitokie, lyginant su mūsiškiais? Patarkite kas nors, nes aš irgi norėčiau be jokių pasekmių mėgautis mitiniais patiekalais bent jau kas antrą dieną, jeigu nekuklu būtų pageidauti galėti tą daryti kasdien…
Renalda
Atsakyti