Paprasti makaronai su parmezano sūriu ir grietinėle

2024-11-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Paprasti makaronai su parmezano sūriu ir grietinėle
Makaronai su parmezano sūriu ir grietinėle yra vienas iš tų patiekalų, kurie džiugina savo paprastumu ir nepaprastu skoniu. Tai greitas ir sotus pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek skubiam pietų stalui, tiek vakarienei visai šeimai. Grietinėlė suteikia patiekalui švelnumo, o parmezanas prideda pikantiškumo, todėl šis derinys patiks visiems makaronų mėgėjams. Be to, šio recepto paruošimas yra toks paprastas, kad net tie, kurie virtuvėje praleidžia mažai laiko, galės sukurti šį skonio šedevrą vos per kelias minutes.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jeigu norite šiek tiek pakeisti skonį ar sumažinti kalorijų kiekį, galite naudoti šiuos alternatyvius ingredientus:

  • Grietinėlė: Riebios grietinėlės vietoje galite pasirinkti liesą arba augalinę grietinėlę (pvz., sojų, kokosų ar migdolų).
  • Parmezano sūris: Galima naudoti ir kitus sūrius, pavyzdžiui, „Pecorino“ ar net lengvesnį „Mozzarella“ sūrį, kuris suteiks švelnesnį skonį.
  • Sviestas: Sviestą galite pakeisti alyvuogių aliejumi, jei siekiate sumažinti sočiųjų riebalų kiekį.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint pasiekti geriausią skonį ir konsistenciją:

  • Naudokite aukštos kokybės parmezano sūrį, kurį prieš dedant į padažą geriausia šviežiai sutarkuoti.
  • Padažą ruoškite ant žemos kaitros, kad grietinėlė nesusidrumstų ir nesusidarytų gumuliukai.
  • Jei norite padažą šiek tiek tirštesnį, leiskite jam kelias minutes ilgiau pavirti.

Kalorijos

  • Iš viso kalorijų: apie 1800 kcal
  • Vienoje porcijoje (apie 1/4 viso patiekalo): apie 450 kcal

Ingredientai

    • Grietinėlė (riebi): 500 ml
    • Parmezano sūris: 50 g
    • Sviestas: 1 šaukštas
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kol verda makaronai, keptuvėje ant žemos kaitros ištirpinkite sviestą.
  2. 2. Į keptuvę supilkite grietinėlę, lengvai maišykite ir šildykite, neleisdami užvirti.
  3. Reklama
  4. 3. Į grietinėlę suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir susijungs su grietinėle, sukurdami vientisą padažą.
  5. 4. Pagardinkite druska pagal skonį, gerai išmaišykite.
  6. 5. Į padažą suberkite išvirtus makaronus ir atsargiai išmaišykite, kad jie tolygiai pasidengtų padažu.
  7. 6. Patiekite karštus ir mėgaukitės. Skanaus!
  8. 7. Santrauka: Paprasti makaronai su parmezano sūriu ir grietinėle yra greitas ir sotus patiekalas, kurį lengva pagaminti, nes reikia tik kelių pagrindinių ingredientų. Kreminis grietinėlės padažas su pikantišku parmezano sūriu puikiai dera su bet kokiais makaronais.
Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais
(6)
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
(7)
Makaronų apkepas su mėsa ir paprika
(2)